0
Weekendgids

Weekendgids 28, 29, 30 december

Jammer, de kerst is weer voorbij! Maar gelukkig is het voor de meeste mensen nog wel kerstvakantie. Deze week een speciale weekendgids kids editie met tips om er op uit te trekken met je (klein)zoon, (klein)dochter, neefje, nichtje, buurjongetje/meisje.. Veel plezier!

29 december My first festival in Groningen
Tijdens My First Festival kun je je kind laten kennismaken met cultuur, muziek en podiumkunsten. Het festival heeft een uitgebreid programma waaraan kinderen vanaf 2 jaar al aan kunnen deelnemen. Ze kunnen luisteren naar verhalenvertellers of kijken naar muziektheater. Enkele artiesten die komen optreden zijn Maan, Vinchenzo van The Voice of Holland en Frank Groothof als Ridder Florian.

Meer informatie28 t/m 30 december Roald Dahl Festival in Groningen
Groningen staat in het teken van de schrijver die onder andere De GVR, Matilda en Sjakie en de Chocoladefabriek bedacht. Door de hele stad vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo wordt er in het filmtheater het hele weekend Roald Dahl-films getoond. Daarnaast is er een magisch fantasielab waar je een eigen snoepje kunt ontwerpen en versieren, een animatiefilmpje kunt maken en kunt kindslingeren net al mevrouw Bulstronk. Bekijk het hele programma hieronder.

Meer informatie

28 t/m 30 december kerstmusical Skrûtsj in Drachten
Kom met het hele gezin dit weekend naar de feelgood musical Skrûtsj. Deze kerstmusical is een speciale bewerking van Charles Dickens’ boek A Christmas Carol (1843). Gemaakt door hetzelfde team dat in 2016 (Annie) en 2017 (Oliver) vijf-sterren recensies scoorde met hun kerstmusicals voor De Lawei.

Meer informatie

27 t/m 30 december workshops Fries Museum in Leeuwarden
Speciaal in de kerstvakantie zijn er leuke workshops te volgen in het Fries Museum. Zo kan je als ouder genieten van diverse tentoonstellingen en leert je kind hoe je een ets maakt of een zelfportret net als Rembrandt.

Meer informatie

29 december Bostrollen maken in het Drents-Friese Wold
Met houten stammetjes aan de slag om een eigen bostrol te maken! Maar wat is dat eigenlijk en hoe zien ze er uit? Gewoon een soort kabouters maar dan wat meer knoestig en ruig.. Kom lekker knutselen in het Drents-Friese Wold en laat je fantasie de vrije loop gaan!

Meer informatie

25 december t/m 6 januari Kerstplaza in Groningen
De grootste overdekte kermis van Nederland is neergestreken in Groningen. Van tientallen attracties tot een waar theatercircus. Ook is er een markt met gezellige kraampjes. Een festijn voor het hele gezin!

Meer informatie

22 december t/m 6 januari Winter in Kameleondorp in Terherne
Kameleondorp is ook gewoon in de kerstvakantie geopend! Voor iedereen is er wat te doen. Kom bijvoorbeeld oud-hollandse spelletjes spelen op het grote overdekte boerenerf, bak je eigen poffertjes of kom de smid mee helpen smeden. Voor de allerkleinsten is er een kleuter- en peuterhoek waar ze zich kunnen vermaken.

Meer informatie

You Might Also Like...