0
Eten & drinken Friesland Stadsgids Sneek

7x Restaurants in Sneek die je niet wilt missen

Boven kledingwinkel ‘De Concurrent’ op het Grootzand verhuren we een appartement via Airbnb. Vaak vragen de gasten aan mij of ik nog leuke tips heb om te dineren in Sneek. Genoeg! Zie hieronder mijn favorieten.

1. Klein Java
Ik ben GEK op Indonesisch eten. Als het dan ook nog zo lekker klaargemaakt wordt als bij Klein Java, kan het niet anders dat dit mijn favoriete restaurant in Sneek is. Ze serveren diverse rijsttafels. Dat betekent dus lekker lang tafelen met verschillende gerechtjes!

Wijde Noorderhorne 18, Sneek

Meer informatie

 | TIP: Combineer je etentje met een bezoek aan een voorstelling. Bekijk hier de leukste voorstellingen in Theater Sneek >>

2. Stoof
De lekkerste stoofpotten eet je bij Stoof aan het Grootzand. TIP: Kies voor de proeverij, dan krijg je stoofpotten uit verschillende landen geserveerd. Smullen maar!

Grootzand 22, Sneek

Meer informatie

  

3. Proeflokaal
Kun jij ook nooit kiezen op de menukaart wat je wilt eten? Dan zit je bij het Proeflokaal op het juiste adres! Want hier kun je proefplankjes bestellen met drie (wereldse)gerechtjes. Je dineert hier in een Brigitte Bardot stijl uit de Franse ’50 en ’60 jaren.

Marktstraat 27, Sneek

Meer informatie

4. Markt23
Kom ontbijten, lunchen, dineren of borrelen bij Markt23. Dit nieuwe restaurant is gevestigd in de binnenstad en een aanwinst voor Sneek. Het interieur is industrieel en super hip. Je kunt hier terecht voor een goed stuk vlees, vis of een pizza. Voor een gezellige avond met lekker eten ben je hier aan het juiste adres!

Marktstraat 23, Sneek

Meer informatie

5. Le Petit Bistro
Echt goed Frans eten doe jij bij Le Petit Bistro in Sneek. Zoals ze zelf zeggen zijn ze een Franse boerenkeuken zonder opsmuk. Puur, eenvoudig, smaakvol en dagverse producten waarvan er vele biologisch zijn en uit de regio komen. Er zijn maar 24 zitplaatsen, dus verwacht een knusse setting.

Muntstraat 2, Sneek

Meer informatie6. ’t Vaticaan
’t Vaticaan op het Grootzand is altijd goed. Verwacht een sfeervol interieur, lekkere jazzmuziek en goed eten. De menukaart is zeer uitgebreid, zo kun je hier terecht voor zowel Europese als Oosterse gerechten.

Grootzand 10, Sneek

Meer informatie

7. De Tuut van Sneek
De Tuut van Sneek is een erg fijne eetbar en borrelcafé waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Vera is de chef-kok en houdt van spannende smaakcombinaties. Dit resulteert in gerechten die nooit saai zijn en heerlijk smaken. Bij het eten worden mooie bieren en wijnen geschonken.

Wijde Noorderhorne 11, Sneek
Meer informatie

You Might Also Like...