0
Eten & drinken Groningen

8x leukste plekken om speciaalbier te drinken in Groningen

Wat is het KOUD buiten! En wat is er dan niet leuker om je binnen in een warm café te nestelen en verschillende speciaal biertjes te drinken met je vrienden, collega’s of familie. Ik heb de 8 gezelligste biercafe’s in Groningen voor je op een rij gezet. CHEERS!

1. MOUT
In een prachtig Jugendstilpand in de binnenstad van Groningen zit sinds 2016 Proeflokaal MOUT. Hier drink je de lekkerste bieren van de Nederlandse (micro)brouwerij. Het proeflokaal heeft een sfeervolle inrichting waar je je direct thuis voelt. Bij mooi weer is er een fijn terras.

Gedempte Zuiderdiep 43, Groningen

Meer informatie

2. De Prael
YES! Naast Amsterdam en Den Haag heeft proeflokaal en brouwerij De Prael nu ook de deuren geopend in Groningen. Niet alleen schenken ze hier de lekkerste bieren uit eigen brouwerij, ze creëren ook werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Boterdiep 75, Groningen

Meer informatie

3. BEER&
Dit hippe speciaalbier-eetcafé is gevestigd aan de Korreweg. Het serveert tal van biertjes, maar ook voor een goede maaltijd zit je hier goed! Een derde van de kaart bestaat uit vleesgerechten, een derde uit visgerechten en een derde uit vegetarische en veganistische gerechten.

Rodeweg 1, Groningen

Meer informatie

4. De Pintelier
Hier ging ik altijd naar toe in mijn studententijd en is een begrip in Groningen. Dit gezellig Belgische biercafé mag daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje. Met 28 kranen en 100 bieren op de fles vind je hier altijd je perfecte biertje!

Kleine Kromme Elleboog 9, Groningen

Meer informatie

5. Brouwerij Martinus
In een monumentaal pand vlakbij de Grote Markt zit Brouwerij Martinus gevestigd. Op de begane grond vind je de brouwerij, op de eerste verdieping een gezellig restaurant en op de tweede verdieping het brouwcafé. Bij mooi weer kun je op het dakterras zitten waarbij je uitzicht hebt op de Martinitoren. Ook de rondleiding is een aanrader!

Kostersgang 32-34, Groningen

Meer informatie

6. Dokjard
Ook nieuw in Groningen: brouw-bistro Dokjard. In een voormalig pakhuis in de Noorderhaven worden de lekkerste biertjes gebrouwen en geserveerd. Daarnaast kun je hier ook goed terecht voor een diner. Een toffe nieuwe hotspot die je niet mag missen!

Noorderhaven 63, Groningen

Meer informatie

7. Café Der Witz
Midden in het centrum van Groningen, op de Grote Markt, vind je bruin café Der Witz. Hier was ik in mijn studententijd ook geregeld te vinden. Het is er altijd gezellig druk en je vindt er heel divers publiek.

Grote Markt 47, Groningen

Meer informatie

8. Harbourcafé
Op een toffe plek aan de Oosterhaven zit het Harbourcafé gevestigd. In de zomer is het hier goed toeven op het terras. Maar ook bij slecht weer mag je deze plek niet overslaan. Ze hebben namelijk 27 bieren op de tap! Ook voor een lekkere lunch en diner kun je hier terecht.

Voor ’t Voormalig Klein Poortje 10, Groningen

Meer informatie

You Might Also Like...