0
Friesland Kids Leeuwarden

Kom dwalen in beleefpark Vijversburg

Een park saai om met kinderen naartoe te gaan? Echt niet! Dit park in ieder geval niet. Ik heb het over Park Vijversburg in Tytsjerk, op 10 minuten rijden van Leeuwarden. Wat een plaatje is dit park. Oude bomen, overal bruggetjes, en in veel hoekjes en plekken is er iets te beleven voor de kinderen. Denk aan boekjes lezen in hangmatten, met vlotjes varen in het waterlabyrint, de grote boomhut beklimmen, een kijkje nemen bij de dieren. Je kunt je hier zo een middag vermaken.

Geen wegwijsbordjes
Het park is echt bedoeld om te dwalen. Er staan geen bordjes die je exact de weg wijzen. En dit is juist de charme van het park. Want om iedere hoek vind je wel iets leuks. De natuur is gebruikt als een grote playground en daarmee een echt beleefpark. De favoriet van mijn kinderen? Het waterlabyrint. Zodra het lekker weer begint te worden, komen er vlotjes in dit labyrint te liggen en liggen er peddels klaar. De kids kunnen op de vlotjes staan en zich zo voortbewegen over het water. Super avontuurlijk! Maar ook het dwalen door de tunnel van wilgen was een feest waarna we lekker uit konden rusten in de hangmatten. Er staat zelfs een opvallende paarse boekenkast in de natuur waar je een boekje uit kunt halen en lekker kunt lezen terwijl je heen en weer slingert tussen de bomen. Geen hoogtevrees? Beklim dan de hoge boomhut vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het park.

Eten en drinken
Kom een drankje drinken met een versnapering in de charmante theesalon die bij de prachtige villa gelegen is. Kijk even op de website van Park Vijversburg wanneer de theesalon geopend is. Maar wat ook erg leuk is, is om zelf wat eten en drinken mee te nemen plus een kleedje, en neer te strijken op een van de vele mooie plekjes. Op de plek bij de villa vind je ook allerlei vogels zoals pauwen die er los rondlopen, kippen en papegaaien.

Met wie ga jij dit mooie beleefpark ontdekken?

Entree: 2,50 vanaf 2 jaar.
Swarteweisein 2, Tytsjerk
Meer informatie >>

You Might Also Like...