0
Eten & drinken Friesland

17x Leukste terrassen in Friesland

Yes, de terrassen gaan bijna open! Maar wat zijn nu de leukste terrassen van Friesland? Hierbij dé ultieme lijst met gezelligste terrassen. Waar ga jij als eerste naar toe?

1. STEK in Leeuwarden
In het oude brugwachtershuisje in Leeuwarden vind je hotspot ‘STEK’. Een superfijne plek met een terras waarbij je uitkijkt op de Prinsentuin. Ze serveren de lekkerste healthy gerechten zoals bowls, wraps, salades en broodjes.

Harlingersingel 2, Leeuwarden
Meer informatie

2. Royaal belegd in Sneek
Sinds begin dit jaar is Royaal belegd verhuisd naar de overkant van het water. Ze hebben nu een hele fijne plek aan het water met een groot terras. Je hebt een prachtig uitzicht op de waterpoort van Sneek. Neem ook zeker binnen even een kijkje, want het is een lust voor het oog! En niet alleen het interieur. Want je kunt me hier toch een partij fijn ontbijten, lunchen en borrelen. Een must-visit als je in deze leuke stad bent.

Rienck Bockemakade 2, Sneek
Meer informatie

3. Badmeester Keimpe in Balk
Zie jij jezelf al loungen met een glas cava op een ligbank met uitzicht op het Slotermeer? Of genieten van een vers gerookte paling of zalm? Dan zit je bij Badmeester Keimpe aan het juiste adres! Ook leuk: Geregeld is er live muziek tijdens de sunday afternoon.

Tsjamkedykje 10, Balk
Meer informatie

4. The Sunset op Ameland
Wil je je even op Ibiza wanen? Breng dan een bezoek aan The Sunset op Ameland! Plof neer op een van de vele loungebanken en geniet van een uitgebreide lunch, heerlijke fingerfood, huisgemaakte cocktails of een culinair diner. Er worden de lekkerste zomerse beats gedraaid, dus vakantiegevoel gegarandeerd! Extra leuk: Er is nu een beachbar waar je een koud drankje, sandwich en sushi kunt bestellen. Je kunt er zelfs chille strandstoelen huren waardoor je lekker met je voetjes in het zand kunt lunchen.

Oranjeweg 61, Hollum, Ameland
Meer informatie

5. De Klokkenstoel in Goingarijp
Het op en top Friesland gevoel beleef je bij De Klokkenstoel in Goingarijp. Je kunt hier heerlijk op het terras vertoeven terwijl je uitkijkt over de bootjes die langskomen. Het terras is namelijk gelegen aan de Friese wateren. Het restaurant straalt een en al charme uit gelegen naast een oude klokkenstoel. De perfecte plek om neer te strijken op het terras voor een lunch, borrel of diner.

It Hôf 3, Goingarijp
Meer informatie

6. Proefverlof in Leeuwarden
Altijd als eens in de gevangenis willen eten? Het kan bij eet- en drinklokaal Proefverlof in Leeuwarden. Met een prachtig groot terras aan het water is dit de ultieme plek om de zonnige uurtjes door te brengen.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden

Meer informatie7. Beachclub Lemmer

Gelegen op het Lemsterstrand vind je beachclub Lemmer. Uitkijkend over het IJsselmeer kun je hier genieten van een lunch, borrel of diner. De perfecte combinatie met een dagje strand!

Industrieweg 2, Lemmer
Meer informatie

8. Picknickers in Terherne
Een verborgen pareltje deze hippe foodbar met uitzicht over het Sneekermeer! Niet alleen de locatie is top, ook het eten is heerlijk en veelal biologisch. Van verse broodjes tot salades en verschillende soepen.

Ûtbuorren 54, Terherne
Meer informatie

9. De Koken in Akkrum
Deze plek moet je echt kennen want zit verborgen in de haven van Akkrum (dus fijn uitzicht op de boten!). Wat is het hier fijn toeven! Plof neer op een van de loungebanken en geniet van de lekkerste gerechten veelal gemaakt van fairtrade producten.

Ulbe Twijnstrawei 33, Akkrum
Meer informatie

10. De Oranjerie in Joure
Genieten tussen het water en groen kan bij De Oranjerie in Joure op een van de drie terrassen.  Aan de voorkant kijk je uit op het water en de passantenhaven en aan de achterzijde bevinden zich twee terrassen op het Zuiden met uitzicht op de sprookjesachtige parkvijver.

Grienedyk 6, Joure
Meer informatie

11. KB Food & Drinks in Dokkum
KB Food & Drinks heeft een heerlijke stadstuin. Je vindt er loungebanken met terrasverwarmers waardoor je hier tot de late uurtjes kan zitten.

Keppelstraat 4, Dokkum
Meer informatie

12. Het Brouwdok in Harlingen
Geniet van de lekkerste bieren uitkijkend over het Wad. Het kan bij Het Brouwdok. Wat een unieke plek deze havenbrouwerij. De mannen Johan en Gerard brouwen hier de lekkerste bieren zoals Wadweizen, Captains daughter en de Dokwerker. Op het terras is het erg fijn zitten met uitzicht over de boten en de zee.

Nieuwe Willemskade 8, Harlingen
Meer informatie

13. De Mallemok in Sloten
In het prachtige vestingstadje Sloten vind je restaurant De Mallemok. Je kunt hier fijn zitten in de tuin van de oude stadsboerderij. Uitkijkend over het water kun je genieten van gerechten die gemaakt zijn van de mooiste producten uit de directe omgeving.

Baanweg 96, Sloten
Meer informatie

14. Rufus aan het water in Broek
Rufus aan het water is een prachtige plek midden in het Friese meren gebied vlakbij het Sneekermeer. Op de loungebanken aan het water kun je genieten van de langsvarende boten. Er heerst hier een ontspannen en ongedwongen sfeer. Aanrader!

Bloksleat 8, Broek
Meer informatie

15. De Blokhut in Hemrik
Heerlijk lunchen middenin het bos doe je bij De Blokhut in Sparjebird. Je kunt hier fantastisch zitten op de lounge- en picknickbanken met uitzicht op groen. Voor de kids ook een leuke plek omdat ze met schepjes kunnen spelen op de grote zandbult bij het terras. Uitgegeten? Maak dan nog een wandeling door het speelbos waar de kids zich kunnen uitleven bij de waterpomp, het dierenpad of de kabelbaan.

Sparjeburd 4, Hemrik
Meer informatie

16. FIER in Sneek
Aan de waterkant van Sneek vind je restaurant Buur. Een toffe plek om te borrelen of te genieten van de lekkerste streetfoodgerechtjes. Neem plaats op de fijne rotanstoelen op de veranda of aan het water uitkijkend over de bootjes.

1e Oosterkade 24, Sneek
Meer informatie

17. ’t Gerecht in Heerenveen
In 2018 is ’t Gerecht nog verkozen op één in de terras top 100. Niet voor niets want de bediening is goed, het eten is goed en de sfeer is zeer prettig. Het is altijd gezellig druk op het terras, de perfecte plek voor een lunch, borrel of diner.

Gemeenteplein 33, Heerenveen
Meer informatie

You Might Also Like...