0
Eten & drinken Friesland Stadsgids Sneek

Tip! Eetbar en borrelcafé de Tuut van Sneek

YES! We mogen weer! Wij gingen als eerste restaurantbezoek van dit jaar langs bij een restaurant wat ik veel getipt heb gekregen: De Tuut van Sneek. Ik snap héél goed waarom deze plek vaak voorbij is gekomen als aanrader. Gastvrijheid, verrassende gerechten en een fijne sfeer, alles komt hier samen.

Een droom die uitkwam
Bijna twee jaar geleden kwam de droom van Luuk Adema uit. Hij opende zijn eigen horecazaak ‘De Tuut van Sneek’. De naam verwijst naar de fijne etentjes bij de opa en oma van Luuk, waar hij bij binnenkomst een dikke Tuut kreeg. De gastvrijheid die hij voelde bij zijn opa en oma wil hij ook zijn gasten bieden. En dat lukt erg goed. Je voelt namelijk meteen al de fijne sfeer en vriendelijkheid als je binnenstapt.

Gezellige huiskamer
De fijne sfeer komt ook door de kleinschaligheid van het restaurant. Het voelt hierdoor als een gezellige huiskamer waarin je aan het eten bent. Het interieur doet een beetje denken aan een Franse bistro. Er is een gave wand waar de oude tegels nog zichtbaar zijn met daar tegenaan houten panelen bevestigd. Uit de speakers komt fijne muziek en op de tafels staan de kaarsen gezellig te branden.

Verrassende gerechten
Gelukkig is niet alleen de inrichting en de gastvrijheid erg goed, we hebben namelijk ook fantastisch gegeten. In de keuken staat chef-kok Vera de Lange. Het liefste maakt ze gerechten die niet alledaags zijn. Een gerecht mag niet saai en voorspelbaar zijn. En ik kan jullie vertellen, dit was het zeker niet. Als voorgerecht at ik de steak tartaar. Een favoriet bij vele bezoekers. En ook bij mij, want de kappertjes en truffelmayonaise er bij maakte het tot een heerlijk gerecht. Als hoofdgerecht nam ik de risotto met truffel, ook dit was tongstrelend lekker. Luuk schonk bij de gerechten smaakvolle bijpassende wijnen.

Het leuke aan de menukaart is dat deze veel wisselt. Het menu wordt bepaald aan de hand van de verse producten die er die dag binnenkomen. De producten komen van kleinschalige bedrijven uit de buurt. De versheid proef je terug in de gerechten. De gerechten die we hebben geproefd waren veelal klassiek, maar ontzettend verrassend. Echt anders dan anders en daar word ik toch een partij blij van. Ik heb m’n nieuwe favoriet in Sneek en omstreken gevonden.

 

Wijde Noorderhoorne 11, Sneek
Meer informatie

 

You Might Also Like...