0
Eten & drinken Friesland Grou

5x Leukste restaurants in Grou

Grou is een op en top watersport dorpje en in de zomer is het er gezellig druk met toeristen. Maar ook in de koudere maanden is het dorp zeker een bezoek waard. Ook al is het alleen om hier te lunchen en dineren, want ze hebben hier toch leuke restaurants! Hieronder lees je mijn favorieten. 

1.Het Theehuis
Het theehuis is een begrip in Friesland. Voor veel mensen was het dus ook even schrikken toen het in 2017 volledig afbrandde. Gelukkig is het theehuis weer opgebouwd en kunnen we weer genieten van dit fijne restaurant op een unieke locatie. Het bevindt zich namelijk in de haven van Grou en van zowel binnen als buiten heb je een prachtig uitzicht over het water. Het is er modern ingericht en in de zomer is het hier altijd gezellig druk. 

Meersweg 9, Grou
Meer informatie

2.Beslag
Beslag is een pannenkoekenrestaurant. Nu denk je misschien dat is toch helemaal niet bijzonder? Zeker wel! Bij Beslag eet je namelijk niet gewone pannenkoeken, maar pannenkoeken uit alle windrichtingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Chatamari pannenkoek uit Nepal, gemaakt  van rijstmeel en water met ei, koreander, chillipepers en cheddar met daarop de lekkerste toppings? Niet voor niks wordt Beslag beoordeeld met 5 sterren op TripAdvisor, want het eten hier is tongstrelend lekker! Uiteraard serveren ze hier ook de naturel pannenkoek voor de kids. Én er is een klein speelhoekje, heel fijn want hierdoor is een bezoek een Beslag zowel een feestje voor de kids als voor de ouders.

Parkstraat 1, Grou
Meer informatie

3.Herman Serveert
Dit restaurant krijg ik heel vaak getipt. En ik snap wel waarom. Wanneer je hier naartoe gaat beleef je een bijzondere avond uit. Bij Herman Serveert eet je de lekkerste tapasgerechten. Ze hebben een maandelijks wisselend verrassingsmenu. Je kiest dus niet zelf van de kaart, maar wordt verrast met de meest lekkere koude en warme tapas gerechten. Heerlijk, zo heb je geen keuzestress 😉 Alle gerechtjes worden op de houtskoolgrill bereid, wat het een unieke smaak geeft.

Gedempte Haven 13, Grou
Meer informatie

4. Amicaal
Amicaal is een wijn-, tap- en eethuis in het centrum van Grou. Het heeft niet het meest hippe interieur, maar het kon ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. Je kunt hier namelijk heel fijn eten en de sfeer is er gezellig. Ze doen er alles aan om je thuis te laten voelen en dat lukt! Bruine meubels, vloerkleden op de vloer en oude schilderijen aan de muur geven het een warme sfeer. Op de menukaart vind je klassieke gerechten met een wereldse twist. Ze hebben een groot terras waar je zelfs in de winter fijn kunt zitten door de terrasverwarmers.

Halbertsmaplein 14, Grou
Meer informatie

5. Bistro Pinot
Begeef je in Franse sferen bij Bisto Pinot. De Bistro bevindt zich in het centrum op steenworp afstand van de haven te midden van alle gezelligheid. Alles klopt hier. De fijne muziek, de gerechten, het interieur.

Wijdesteeg 10, Grou
Meer informatie

Op de hoogte blijven van de leukste hotspots? Volg Liefs uit het Noorden op Instagram!

 

You Might Also Like...