0
Friesland To do

TIP: Theatervoorstelling Under Wetter + diner in pop-up restaurant 

Van kinds af aan ben ik al gek op alles wat met theater te maken heeft. Toneel, dans, muziek.. Ik vind het heerlijk om mij er helemaal in te verliezen. Voor mij is het dus ook echt een uitje om naar het theater te gaan. Als er dan ook nog een heerlijk dinerarrangement bij aangeboden wordt, ben ik om. Lucky me (en ik weet zeker dat jullie er ook erg blij van worden), want theatergezelschap Tryater brengt met dansgezelschap Ivgi&Greben de komende maanden grootschalig locatietheater naar Wergea: Under Wetter. Plus de mogelijkheid om van te voren te eten in het pop-up restaurant waar chef-kok Geert-Jan Vaartjes (o.a. Oan Tafel en De Librije) achter de pannen staat. 

Under Wetter
De theatervoorstelling vindt plaats op de ijsbaan in Wergea. De voorstelling start met een wandeling van +/- 10 minuten, die je naar de ijsbaan brengt die op het land van de familie Kingma ligt. Terwijl de geest van Kingma senior nog rondwaart, zit dochter Afke in een spagaat. Houdt ze zich aan haar belofte om de baan te onderhouden, of verkoopt ze de grond om haar boerderij te redden? In Under Wetter wordt een dorp geconfronteerd met grote veranderingen. Brengt de ijsbaan hen weer net als vroeger samen?

Tryater werkt voor Under Wetter intensief samen met dansgezelschap Ivgi&Greben, die rauwe dansvoorstellingen van internationaal niveau maakt.

Fotograaf: Ruurd Sinnema

Pop-up restaurant
Wat ik zo leuk vind aan deze voorstelling is dat je vooraf kunt dineren, zodat je er een echt avondje uit van kunt maken. En niet zomaar een diner. Chef-kok Geert-Jan Vaartjes zal namelijk een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Geert-Jan Vaartjes is Chef-kok bij een van mijn favoriete restaurants in Friesland ‘Oan tafel’. En heeft vorig jaar nog een ander fijn restaurant geopend Grand Café JAN!. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij De Librije en Lauswolt. Schuif aan aan de lange tafels en geniet van een heerlijk diner voorafgaand aan de voorstelling.

Liever uitgebreid tafelen? Kies dan voor het VIP-arrangement, en diner vooraf bij het fine dining restaurant ‘Oan Tafel’. 

Under Wetter is van 12 mei tot 28 mei en van 28 juni tot 9 juli te zien op de ijsbaan van Wergea. Daarnaast is de voorstelling van 10 tot 19 juni te zien op Oerol op Terschelling.

Meer informatie

Eerste foto is gemaakt door: Florian Cats

You Might Also Like...