0
Groningen To do

Hollands Hoop: Bloedstollende muzikale theatervoorstelling op het Groninger Platteland

Pak je agenda er maar bij, want hier wíl je bij zijn. De hitserie Hollands Hoop komt naar het theater van 17 augustus t/m 11 september. En dan bedoel ik niet als setting een standaard theaterzaal. Je beleeft de voorstelling namelijk op een unieke locatie: het platteland van Groningen waar ook de serie is opgenomen. Compleet met sterrencast, waaronder hoofdrol speler Marcel Hensema uit de gelijknamige serie, en een 27-koppig orkest. Verwacht een groots meeslepende muziektheatervoorstelling over drugscriminaliteit en erfenissen uit het verleden op het Groninger platteland. 

Het verhaal
Hollands Hoop is een voorstelling over lijken die uit de kast komen, of misschien wel voor eeuwig in de bodem blijven liggen. Over erfenissen uit het verleden, die net als de boerderij en het land van generatie op generatie doorgegeven worden. Over trammelant tussen vaders en zonen, in het heden en verleden. En over bedreigingen voor het Groninger platteland, vroeger en nu. Dat het spannend en meeslepend gaat worden, is een ding wat zeker is. 

De locatie
Waar kun je je beter inleven dan op de locatie waar ook de serie is opgenomen? Daarom hebben de makers besloten om als locatie de boerderij Hoog Hammen in Overschild te gebruiken. Zo proef, ruik en beleef je de sfeer van het Groninger Platteland, wat absoluut zorgt voor een extra dimensie. De cast van Hollands Hoop bestaat uit een aantal landelijk bekende acteurs en makers, gecombineerd met bekende Groninger spelers. Naast de hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, die eerder in de serie vader en dochter speelden, werken ook de makers van de serie mee aan de voorstelling. Het stuk wordt ondersteund met filmische en avontuurlijke muziek door een 27-koppig orkest. 

Wil jij de volledige Hollands Hoop-ervaring ondergaan? Boek dan het speciale arrangement, waarbij je voorafgaand aan de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop op locatie heerlijk kunt dineren. In een onvergetelijke setting, pal naast de boerderij. En dat voor slechts 35 euro! (Klik voor het  (bij)bestellen van het arrangement op ‘Extra bij Hollands Hoop’ in je winkelmandje)

De voorstelling is te zien van 17 augustus t/m 11 september. Met wie ga jij deze voorstelling beleven?

Meer informatie >>

Fotografie: Bert Pot
Fotograaf bovenste foto: Wilco van der Laan

You Might Also Like...