0
Eten & drinken Groningen Overnachten

Fijne plek aan het water: Marenland in Winsum

In het mooie plaatsje Winsum, onlangs door de ANWB uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpjes van Nederland, vind je Marenland. Een unieke plek waar je kunt eten & drinken, overnachten en ontspannen op het water.

Wakker worden in een landelijke omgeving
Dit jaar zijn wij in Nederland op vakantie geweest. Ik was even bang dat ik niet hetzelfde vakantiegevoel zou krijgen als in het buitenland, maar niks is minder waar. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je instant een vakantiegevoel krijgt, Marenland is zo’n plek. Ze hebben hier hele fijne opties om te overnachten. Je kunt namelijk slapen in een scandinavisch huisje, tenthuisje, bedstee, tipitent, trekkershut of op de camping. Het is heerlijk wakker worden in een landelijke omgeving tussen de schapen.

Eten & drinken met uitzicht op het water
Je kunt heel fijn zitten bij ‘Restaurant de jongens uit de buurt’. Ze hebben een groot terras aan het water zodat je naar de bijvarende boten kunt kijken. Of neem eens een kijkje in de prachtige serre. Het interieur is mooi en knus en je kunt hier goed lunchen, borrelen en dineren. Ook de perfecte plek om kids mee te nemen, want ze hebben een speeltuin waar ze zich uit kunnen leven. Leuk weetje, De Jongens uit de buurt’ refereert naar eigenaren Robbert en Ruud die in Winsum (op 200 meter) zijn opgegroeid.


Ontspannen op het water
Marenland is een mooie plek om het Groningse landschap vanaf het water te ontdekken. Ze hebben boten, kano’s en supborden te huur. Krijg een route-/kanokaart mee en ga op ontdekkingstocht. De perfecte activiteit met dit zomerse weer!


Winsumerdiep 6, Winsum
Meer informatie

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

 

You Might Also Like...