Eten & drinken Friesland Kids

Tip! Restaurant De Blokhut bij speelbos Sparjebird

Het is lente! Met dit mooie weer is één van mijn favoriete dingen om te doen eropuit trekken naar de bossen. Ik zoek altijd een plek waar Waldemar kan spelen en wij na een stuk wandelen kunnen genieten van een lekkere lunch. Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe favoriete spot in Friesland ontdekt: De Blokhut. Een super fijn restaurant met een heerlijk speelbos voor de kids erbij.

Speelbos
In speelbos Sparjebird valt van alles te beleven; kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, 3 verschillende touwbruggen en een echte klimboom! Daarnaast is er een dierenpad; Door het hele bos staan zo’n 10 uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is iets te doen, dus spelen en ontdekken maar!

 

Restaurant De Blokhut
En dan over De Blokhut… Wat een leuke plek is dit! De Blokhut bestaat al jaren, maar is eind vorig jaar compleet verbouwd. En met succes! Het interieur kenmerkt zich door veel hout; houten balken en grote houten tafels. Daarnaast kun je neerploffen op de leren Chesterfield banken, waardoor er een gezellige huiskamersfeer ontstaat. Buiten is er een terras, met een prachtig uitzicht op de natuur. De kids kunnen schepjes pakken en buiten spelen op de grote zand bult terwijl jij kunt genieten van een lekkere lunch. Want die hebben ze hier! Er is een uitgebreide menukaart met onder andere tosti’s, huisgemaakte soep, rijk belegde boterhammen en maaltijdsalades. En uiteraard is er ook aan de kids gedacht.

 

Groepsuitje
Ook voor een origineel groepsuitje in Sparjebird de place to be. Combineer een leuke activiteit zoals Expeditie Robinson, Urban bosgolf of Ontmasker de Mol met een BBQ, lunch of diner bij De Blokhut. Dus heb je binnenkort een familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of een ander leuk uitje in de planning? Dan is dit een hele leuke optie!

Adres: Sparjeburd 4, Hemrik
Openingstijden: April t/m Oktober: Woensdag t/m Zondag van 10.00 tot 18.00u.
November t/m maart: Woensdag t/m Zondag van 10.00 tot 17.00u.

Meer informatie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply