0
Eten & drinken Friesland Kids

8x kindvriendelijke restaurants in Friesland

Wat is er niet leuker om lekker uit eten te gaan? Maar met kids kan het soms een behoorlijke uitdaging zijn! Daarom ga ik zelf altijd opzoek naar een plek waar mijn zoontje zich ook kan vermaken. Hieronder mijn favoriete kindvriendelijke restaurants in Friesland!

1. Om de Dobben in Burgum

Wat een leuke plek is dit! Om de Dobben is een gezellige brasserie waar je een kop koffie kunt drinken of terecht kunt voor een lekkere lunch. Naast het terras zit een speelweide met duurzame speeltoestellen en een klein dierenverblijf waar kinderen de dieren kunnen aaien. De ideale plek om na een wandeling of fietstocht in het nabij gelegen natuurgebied neer te ploffen of gewoon een middag met de kids te vertoeven!

Langelaan 10, Burgum

Meer informatie

2. Lazy lemon in Leeuwarden
Een nieuwe hippe hotspot in Leeuwarden! Met een leuk en fris interieur en gerechten om van te watertanden is Lazy lemon een aanwinst voor Leeuwarden. Hier kun je de hele dag door genieten van een ontbijt, lunch of diner. Overal ligt speelgoed en boven is een speelruimte voor de kids. Ook op het menu is rekening gehouden met de kinderen. Go go go!

Ruiterskwartier 135a, Leeuwarden

Meer informatie3. De Blokhut, Sparjebird

Wat een heerlijke plek is dit. Restaurant de Blokhut is gelegen in mooie bosrijke omgeving. De kids kunnen schepjes pakken en buiten spelen op de grote zand bult terwijl jij kunt genieten van een lekkere lunch. Klaar met eten? Ga dan zeker even een rondje lopen en ontdek de waterpomp, touwbruggen en het kabouterpad!

Sparjeburd 4, Hemrik

Meer informatie

4. De kruidhof in Buitenpost
De kruidhof is de hortus van Friesland. Vooral bij mooi weer is het hier een walhalla voor jou en je kids. Voor de kinderen is er een trollenpad en het ontdekkingspad waar genoeg te beleven valt. Daarnaast zijn er twéé speeltuinen met een klimtoren, een kabelbaan, en watertoestellen in een vijver. Uiteraard zijn er ook prachtige thematuinen waar je doorheen kunt dwalen. Voor een lekkere lunch kun je terecht in het tuincafé. Laat het zonnetje maar komen!

Schoolstraat 29b, Buitenpost

Meer informatie

5. De burgemeester van Napels in Leeuwarden
Heerlijk Italiaans eten terwijl je kinderen zich vermaken in de speelhoek, klinkt goed toch? Deze hippe hotspot serveert de lekkerste pizza’s en pasta’s en ziet er ook nog eens sfeervol uit. Het restaurant bevindt zich in de binnenstad van Leeuwarden en is dus de perfecte plek om neer te strijken na een dagje shoppen ?

Ruiterskwartier 115, Leeuwarden

Meer informatie

6. Het Leven in Leeuwarden
Eetcafé Het Leven is de plek voor een gezellige ongedwongen middag/avond. De inrichting kenmerkt zich door veel hout. Zoals het een echt eetcafé betaamd kun je hier dineren voor een schappelijke prijs. Het restaurant heeft een speelhoek voor de kids en een kindermenu. Voor zowel jong en oud kun je hier goed terecht!

Druifstreek 57-59
Meer informatie

7. Eetcafé Nooitgedagt in Harlingen
In een van de mooiste panden in het centrum van Harlingen bevindt zich eetcafé Nooitgedagt. Het restaurant kenmerkt zich door de industriële sfeer met oude elementen. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner terwijl de kids kunnen rondbanjeren in de speelhoek beneden.

Grote Bredeplaats 35, Harlingen

Meer informatie

8. Beslag in Grou
De lekkerste wereldse pannenkoeken eet je bij Beslag in Grou. Wat dacht je bijvoorbeeld van Enjera’s, pannenkoeken uit Oost-Europa met daar bovenop het lekkerste (stoof)vlees, vis of groenten. Of Thalipeeth, pannenkoeken uit India met een kruidige topping? Niet voor niks wordt Beslag beoordeeld met 5 sterren op TripAdvisor, want het eten hier is tongstrelend lekker! Uiteraard serveren ze hier ook de naturel pannenkoek voor de kids. Zowel voor de ouders als de kinderen een feestje om naar toe te gaan.

Parkstraat 1, Grou

Meer informatie

  

You Might Also Like...