0
Eten & drinken Friesland Leeuwarden

Eten in de gevangenis bij Drink & Eetlokaal Proefverlof in Leeuwarden

Altijd al eens in de gevangenis willen eten? Het kan bij Eet & Drinklokaal Proefverlof in Leeuwarden. Een sfeervol restaurant op een bijzondere locatie.

Proefverlof is zo’n plek waar je wilt beginnen met borrelen en dat het dan per ongeluk laat mag worden.

Proefverlof bevindt zich in de Blokhuispoort. De oude gevangenis van Leeuwarden. Het interieur is modern ingericht met stoere materialen zoals koper, beton & hout. Ook zijn er nog oude gevangeniselementen zichtbaar. Het restaurant heeft een prachtig terras waarbij je uitkijkt over het water. Fijn voor de komende zomermaanden!

Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner. De ingrediënten zijn veelal biologisch. Als bourgondiër kom je hier goed aan je trekken, want op de menukaart staan o.a. ossenhaas en gerookte wilde gans. Maar ook de vegetariërs onder ons worden niet vergeten met een eigen vegetarische bladzijde in de menukaart. Ook leuk; je kunt je laten verrassen met een 3-,4- of 5-gangenmenu van de chef.

Voor de kids is er een speciaal kindermenu. En wist je dat ze hun eigen toetje mogen samenstellen in de keuken? Willen de kinderen even spelen dan kan dit in een oude gevangeniscel vol met speelgoed.

Ben je uitgegeten? Neem dan zeker even een kijkje in de rest van het complex. Zo kun je er een rondleiding krijgen door een oud gevangenisbewaarder.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden
Meer informatie

You Might Also Like...