0
Drachten Eten & drinken Friesland

3x Leukste restaurants in Drachten

Drachten wordt steeds leuker. Mede dankzij de twee megahippe horecazaken die hier dit jaar hun deuren openden. Tijd om de leukste restaurants in deze stad op een rij te zetten. Hieronder lees je mijn 3 favorieten.  

1. Molino by Toujours 
Deze week was ik voor het eerst bij Molino by Toujours. Een spiksplinternieuwe horecazaak die in juli open is gegaan. En wauw, zo’n restaurant verwacht je niet in Drachten. Het straalt één en al internationale allure uit.

Het interieur is super kleurrijk met veel fluwelen meubels. Ook hangen er prachtige grote schilderijen aan de muur en op de grond een vloerkleed met bloemen en vogels. Ze hebben een fijn terras waar je uitkijkt op de ‘haven’ van Drachten. Op het menu staan gerechten en bites met een mediterraanse twist. Zo kun je hier sushi eten maar ook een tuna steak en ossenhaas. Wij dronken er classy cocktails, maar komen zeker terug om een hapje te eten.

Moleneind Zuidzijde 71, Drachten
Meer informatie2. Nazareth
Nazareth is geen nieuwe naam in Drachten. Wel hebben ze sinds juni een nieuwe grotere locatie. Ik snap wel waarom ze gingen uitbreiden, want het eten hier is namelijk fantastisch en ze maken de lovende recensies die online te vinden zijn meer dan waar.

Nazareth neemt je mee op culinaire reis door het Midden-Oosten. Je eet hier de lekkerste Palestijnse en Libanese gerechten. Wat ik zo leuk vind bij dit restaurant is dat je allerlei hapjes kunt delen met elkaar. Ze hebben hele verrassende gerechtjes op het menu staan zoals geroosterde flespompoen met rode ui, pijnboompitten, zaa’tar en tahina. Of kies voor de deegrolletjes gevuld met kippedij, ui, olijfolie en sumak geserveerd met salade. Dit is nog maar een greep uit de gerechtjes. Dus wil je culinair verrast worden, dan moet je hier zeker eens een bezoekje brengen.

Noordkade 78, Drachten
Meer informatie

3. James’ Bistro & Bar
In februari opende James’ Bistro & Bar zijn deuren aan de Zuidkade in Drachten. Maar helaas niet voor lang vanwege het coronavirus. Maar… they are back!

Als je hier binnenstapt kijk je direct je ogen uit door het prachtige interieur. Het is stoer en industrieel met veel zwart, een bakstenen muur, velours banken en stoelen en een houten vloer. De perfecte setting om een gezellige avond te eten en borrelen met familie en vrienden. 

Op het menu staan veel fijne vleesgerechten die in de open keuken bereid worden. Maar ook aan de vegetariërs is gedacht. Ben je klaar met dineren? Duik dan de bar in waar de lekkerste cocktails worden geserveerd en fijne beats worden gedraaid. 

Bij mooi weer is het ook goed toeven op een van de twee terrassen. Op het terras voor kijk je uit op de levendigheid van straat en achter bevindt zich de stadstuin. Neem hier zeker ook even een kijkje want deze ziet er zeer stijlvol uit. Nazareth

Zuidkade 45, Drachten
Meer informatie

Op de hoogte blijven van de leukste hotspots? Volg Liefs uit het Noorden op Facebook & Instagram!

 

You Might Also Like...