0
Friesland Kids To do

15x Leuke dingen om te doen in de zomervakantie met kids in Friesland

Nog een weekje en dan is het zomervakantie! En dat betekent leuke dingen doen met de kids. Friesland heeft genoeg leuke activiteiten te bieden voor kinderen. Van speeltuinen en attractieparken tot zwemmeertjes. Hierbij 15x tips voor leuke dagjes weg met kinderen voor je op een rij. Geniet van de zomer!

Wandelen & spelen

1. Gouden Happy Stone speurtocht
Zorgverzekeraar De Friesland organiseert deze zomer iets superleuks voor de kinderen. Namelijk een heuse Gouden Happy Stone speurtocht. Op 20 verschillende locaties door heel Friesland kun je via een app op je telefoon op zoek gaan naar de verstopte Happy Stones. Weet je de speurtocht te volbrengen dan maak je ook nog eens kans op een picknick voor het hele gezin. De speurtochten duren ongeveer 1,5 tot 2 uur. Een super leuk uitje voor het hele gezin.

Wil je weten hoe het werkt en vanaf welke locaties je kunt starten? Klik dan hier voor meer informatie over de Gouden Happy Stone speurtocht

2. Blotevoetenpad Opende
In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje.

Peebos 1a, Opende
Meer informatie

3. Speelbos Sparjebird
Kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, 3 verschillende touwbruggen en een echte klimboom! Dat en nog veel meer vind je in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Loop de greppelroute, sleep met takken en bouw een hut. Uitgespeeld? Dan kun je heerlijk lunchen bij De Blokhut midden in de bossen.

Sparjeburd 4, Hemrik
Meer informatie

4. ‘t Koepelbos
De kids kunnen zich heerlijk uitleven in ’t Koepelbos. Je vindt er een hertenkamp, een gedeelte met geitjes waar je ze zelfs kunt aaien en diverse speeltoestellen zoals een schommel en een glijbaan. Verder is er een waterpomp waar de kinderen heerlijk kunnen kliederen en een uitkijktoren. Uitgespeeld? Dan kun je lunchen in het naastgelegen restaurant. Of rij een klein stukje naar het pannenkoekenhuis in de buurt.

Stellingenweg 1, Oldeberkoop
Meer informatie 

Speel-/kinderboerderij
Lekker spelen op de boerderij, Frieser kan het niet 😉 Voor kids fantastisch om dieren te bekijken en daarna zich uit te leven in de speeltuin.

5. Speelboerderij Bart
Boer Bart is niet alleen een leuke speelplek voor kids, maar ook voor volwassene. De kinderen kunnen veilig op avontuur binnen de hekken zodat jij ontspannen kunt genieten van een bakje koffie of lunch. I like! Er is van alles te beleven op de boerderij. Zo is er een waterpomp, een tramploline en zijn er overal trekkers waar de kids lekker op rond kunnen racen. Je kunt het veld in om eieren te rapen of mee helpen de koeien van het weiland te halen.

Schoterweg 26, Rotstergaast
Meer informatie

6. De Naturij
Met 70.000m2 speelplezier is er voor iedereen wel wat te beleven bij de Naturij. Lekker klimmen en klauteren in de indoor speelhal. Of buiten spelen in de mega speeltuin. Wil jij de geitjes knuffelen of voeren? Of lekker racen in de verkeerstuin? Of ga je liever op expeditie in de natuur? Bij De Naturij kan het allemaal.

Oude slingeweg 4, Drachten
Meer informatie

7. Boere-iis
Bij Boere-iis verkopen ze niet alleen heerlijke boeren ijs, de kids kunnen zich hier ook lekker uitleven. Er is een grote speeltuin met o.a. diverse klimtoestellen, speeltracktoren en een ‘springbulte’. Daarnaast mag je een kijkje nemen bij de koeien in de stallen. Terwijl de kids spelen kun jij genieten op het terras van een ijsje of andere Friese versnaperingen.

Jinshuzen 2, Akkrum
Meer informatie

Speel-/attractieparken
Een beetje adrenaline vinden kinderen altijd leuk! Bij onderstaande parken kunnen kids zich heerlijk uitleven en hun grenzen opzoeken.

8. Doolhofpark de Dwaler
Lekker dwalen door een doolhof. Kids vinden het fantastisch. Doolhofpark de Dwaler omvat drie verschillende doolhoven, waar je heerlijk doorheen kan rennen en het een hele klus is om de uitgang te vinden. Tevens is er een traditionele speeltuin, waarbij kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen (schommels, wippen, kabelbaan, familieschommel, etc.) te laten bewegen. Ook kun je goud komen zoeken in de goudstroom. Na het spelen kun je genieten van een lunch bij het Bospaviljoen.

Mjûmster Wei 16c, Bakkeveen
Meer informatie

9. Verkeers- en attractiepark Duinenzathe
In Duinenzathe kunnen jonge en wat grotere kids zich helemaal uitleven. Er is een overdekte apenkooi, er zijn achtbanen, reuzeglijbanen en een spookhuis. Daarnaast hebben ze een verkeerspark. Een trapcircuit met alles erop en eraan, zoals verkeersborden, een rotonde en een tankstation.

Noorder Es 1, Appelscha
Meer informatie

10. Sanjessafari
Bij Sanjessarari, voorheen Sanjesfertier, kun je zo een hele dag doorbrengen. Er is een dierentuin met vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes en neusberen. Binnen is een indoor speelparadijs met o.a. de grootste apenkooi van Friesland. Er is een Piratenschip, springkussens en een draaimolen. Buiten is er een speelpark met traphelikopters, een klimtoren, tokkelbaan en een springkussen.

De Sânjes 4, Feanwâlden
Meer informatie 

11. AquaZoo
AquaZoo Leeuwarden vind je aan de prachtige Friese wateren. Ga op avontuur tussen de dieren. Leer van de ijsbereninspectie, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari. Naast dieren kijken kun je bij AquaZoo ook klimmen, glijden en spelen.

De Groene Ster 2, Leeuwarden
Meer informatie

12. Sybrandy’s speelpark
Wie in Friesland woont heeft vast wel eens van het Sybrandy vogeltjespark gehoord. Na even gesloten te zijn geweest hebben ze dit jaar opnieuw hun deuren geopend alleen dan 4 km verderop. Kids van 3 tot 13 jaar kunnen hier hun hart ophalen bij de 40 attracties en speeltoestellen.

Liemerige Wei 4, Oudemirdum
Meer informatie

Zwemmen
Fijn om even af te koelen als het mooi weer is. Lekker kliederen in het water en zandkastelen bouwen. Leuker voor de kids wordt het niet.

13. Strand Makkum
Het Makkumerstrand aan het Ijsselmeer is een fijne plek voor een dagje weg. Er zijn speeltoestellen aanwezig en strandtentjes voor een lekkere versnapering.

14. Strandheem
Luieren op een prachtig zandstrand of samen met de kinderen een zandkasteel bouwen en daarna lekker spelen in een van de vele speeltoestellen of een frisse duik nemen in het water? Het kan bij Strandheem. Er is een zandstrand of je kunt neerploffen op het zachte gras van de ligweiden. Er is een eetcafé en snackbar aanwezig.

Parkweg 5, Opende
Meer informatie

15. Swimfun
Een dag vol waterpret beleef je bij subtropisch zwembad Swimfun. Er is een wildwaterbaan met buitenzwembad, een tubeslide en een glijbaan waar je met een band vanaf kunt. Daarnaast is er een peuterbad en bubbelbad. Dus voor ieder wat wils!

Sewei 3, Joure
Meer informatie

 

PS Op de hoogte blijven van de leukste tips in het Noorden? Volg mij op Instagram.

You Might Also Like...