0
Drenthe Friesland Geen categorie Kids To do

Ontdek het Drents-Friese Wold: Walhalla voor natuurliefhebbers en kids

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland vind je het Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is een walhalla voor wandelaars en fietsers. Ik vind het heerlijk om hier te komen, want de natuur is hier prachtig. Je vindt er heide, stuifzand, bos en graslanden.

Belevingspad Hoogersmilde
Een paar weken geleden was ik met mijn zoontje van drie bij het belevingspad in Hoogersmilde. Hij heeft het er nog steeds over. Ik snap wel waarom, want wat is het hier leuk voor kids (ook voor ouders trouwens). Je kunt er een wandeling maken van 2,5 km. Op de route kom je van alles tegen. Een sporenonderzoek, waterpomp, boomstammentrap én er is zelfs een oud vliegtuig waar ze in kunnen zitten.

De Kale Duinen
Altijd wanneer ik hier kom waan ik me even in een hele andere wereld. In deze enorme uitgestrekte zandvlakte kun je fantastische wandel- en fietstochten maken. Neem ook even een kijkje bij de uitkijktoren van Aekerzand. Vanuit hier heb je namelijk een prachtig zicht over het stuifzandgebied met de vele heidevelden.

Bosbergtoren 
Wil je het nog een stapje hogerop zoeken, ga dan zeker langs bij de Bosbergtoren. Bij helder weer heb je een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationale Park. De uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

 

 

You Might Also Like...