0
Eten & drinken Groningen

Nieuw restaurant: Café Willem Albert in Groningen

Goede restaurants in hotels… I love it! Het doet mij altijd denken aan onze verre reizen. En yes… Groningen heeft er ook een bijgekregen, én wat voor een! Afgelopen mei heeft The Market Hotel haar deuren geopend op de Grote Markt. Op de begane grond vind je er Café Willem Albert. Een super modern restaurant met high-end bar. Ik ging een hapje eten in dit spiksplinternieuwe restaurant.


Café Willem Albert
Het restaurant is een ode aan Willem Albert Scholten, een bekende Groninger die leefde van 1819 tot 1892. Met zijn tientallen fabrieken werd hij gezien als eerste echte landbouwindustrieel en multinational. Een ras-ondernemer die de Holland-Amerika Lijn weer op stoom kreeg en ver buiten onze landgrenzen groot werd met de nuchtere Groningse ‘doe maar normaal’-mentaliteit. Een weldoener die veel betekende voor Groningen en de stad op zijn zeventigste verjaardag zelfs een kinderziekenhuis schonk. Op de locatie waar het restaurant zich nu bevindt was zijn huis gevestigd. De naam van het restaurant is een prachtig eerbetoon aan Willem Albert Scholten.

Interieur
Het restaurant bevindt zich op een van de mooiste locaties van Groningen. Namelijk aan de grote markt. Het is heerlijk om op het grote terras te zitten midden in de levendigheid van de stad. Maar ook binnen is het geen straf om plaats te nemen. Want wauw, wat een interieur! Wat meteen opvalt is de high-end bar met grote planten erboven. Het is een grote ruimte, maar door gebruik van de warme materialen en ronde tafels voelt het toch gezellig en als een huiskamer aan.

 

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat
Bij het restaurant kun je je dag goed beginnen met een heerlijk ontbijtje met super verse broodjes van Bakkerij Westers, welke zich ook op de begane grond van het hotel bevindt. Sowieso een aanrader om bij deze bakkerij je ontbijtje/lunch en koffie af te halen mocht je on the go zijn. Op het lunchmenu vind je voor ieder wat wils, broodjes, soepen, maaltijdsalades en warme lunchgerechten.

Wij kwamen er langs om te dineren. Het was lastig kiezen tussen de fijne gerechten op de menukaart. Allerlei Oud-Hollandse gerechten in een gloednieuw jasje. Zo ook mijn voorgerecht; de tartaar van haring. Het was niet alleen een feestje op het bord, het smaakte ook nog eens fantastisch. Als hoofdgerecht koos ik een gerecht uit de Josper, een gesloten oven op houtskool die zorgt voor een authentieke bbq-smaak. We kregen er heerlijke bijpassende wijnen bij geschonken.

Dakterras
In 2022 wordt er een dakterras gerealiseerd, waarbij je een magnifiek uitzicht hebt over de stad en op het Forum. Ik kan niet wachten en kom snel weer eens terug.


Grote Markt 31, Groningen
Meer informatie

You Might Also Like...