0
Eten & drinken Friesland Leeuwarden

Fine-dining bij Restaurant Eindeloos in Leeuwarden

Herken je dat; soms heb je zin om lekker lang te tafelen met de fijnste gerechten en wijnen. Ik kan er in ieder geval af en toe echt naar uitkijken. Vaak ga ik naar Leeuwarden toe om een hapje te eten. Deze stad barst van de leuke en hippe restaurants, maar heeft weinig fine-dining mogelijkheden. Gelukkig is daar Restaurant Eindeloos. Wat een sterrenwaardig restaurant is dit. Ik spreek uit ervaring, want wij mochten er afgelopen woensdag kijken en proeven.

Liefde voor lokaal & duurzaam koken
Eigenaar en chef-kok van restaurant Eindeloos is Willem Schaafsma. 10 jaar geleden is Willem Restaurant Eindeloos gestart, hij was nog maar 25 jaar. Wanneer we hem spreken komt meteen zijn passie voor lokaal en duurzaam koken naar voren. “Onze koeien kopen we direct bij de boer en we werken veel samen met jagers uit de buurt. Van kop-tot-staart staat bij ons hoog in het vaandel en we gooien het liefste zo min mogelijk weg”. Voor Willem was het daarom ook een droom die uitkwam toen hij mede eigenaar werd van de inmiddels succesvolle restaurants Proefverlof en café De Bak. Drie restaurants in verschillende segmenten zodat hij alle onderdelen kan verwerken in de gerechten bij de drie horecazaken. Wat een fijne no-waste mentaliteit, ik houd er van.

Het menu & de gastvrijheid
Bij Restaurant Eindeloos kun je kiezen tussen een 3/m 5 gangen proeverij inclusief brood, lokale boter en 4 amuses. Hoe de gangen er uit zien is nog een verrassing en wordt gevormd door het aanbod van de regio. Wil je nog een stapje luxer dineren dan kun je kiezen voor Menu Royal, met daarin kreeft, truffel, coquille, zwezerik en melkkoe-ossenhaas.

Wij gingen voor het 5-gangenmenu en werden verrast met de mooiste gerechten. O.a. zeeduivel tandoori met zoete aardappel, ananas, witlof en curry en hertenrug met basilicum mousseline, blauwe bessen, groene asperge en jus van gepofte look kwamen voorbij. Het ene gerecht nog lekkerder dan het andere. Laat die Michelinster maar komen! Al geeft Willem daar zelf weinig om want zoals hij zelf zegt: “Ik ben niet zo van een ster of dat soort lijstjes, ik heb veel liever dat mijn gasten heel goed gegeten hebben.” Wat een heerlijke Friese nuchterheid 😉

Bij de gerechten dronken we hele fijne, verrassende wijnen uitgezocht door gastheer Ilja Vermunt. Nog maar 21 jaar, maar wat een passie en kennis. Sowieso was de bediening uitstekend en maakten de avond tot een heerlijke avond uit.

Het interieur
Tijdens de sluiting wegens corona heeft team Eindeloos niet stil gezeten en is het restaurant flink onder handen genomen. De nieuwe kleuren wit en basaltblauw geven het restaurant een frisse look. Buiten is het terras uitgebreid en zijn er prachtige bakken met olijfbomen geplaatst. Het restaurant is niet erg groot en het voelt daardoor alsof je in een huiskamer aan het dineren bent. Er hangt hierdoor een aangename en ongedwongen sfeer. Wij hebben een heerlijke avond gehad en komen zeker terug.

Korfmakersstraat 17, Leeuwarden
Meer informatie

 

You Might Also Like...