0
Drenthe Overnachten

Kleurrijkste camping van Nederland: Camping het Buitenland in Drenthe

Verre reizen maken is vanaf mijn 18de een van mijn hobby’s geworden. Om het jaar vertrek ik voor een paar maanden naar Azië, Australië of Zuid-Amerika. Heerlijk vind ik dat. Nieuwe culturen leren kennen, nieuwe plekjes ontdekken. Wegens corona blijven we deze zomer massaal in Nederland. Maar eigenlijk is dat best leuk! Want wat een bijzondere plekjes hebben we hier in ons eigen land. Neem bijvoorbeeld camping Het Buitenland in Drenthe. Wat een kleurrijk paradijs is dit.

Van een overwoekerd kampeerterrein tot een kleurrijk paradijs
In 2017 troffen vijf vrienden (waaronder Floortje Dessing) een overwoekerd kampeerterrein aan in Drenthe. Ze besloten hier iets mee te doen en hun eigen droom te bouwen. Een kleurrijke eigenzinnige camping waar iedereen welkom is. En wat is dit fantastisch gelukt. Op het 9 hectare grootte terrein vind je inmiddels een camping, buitenbar en bijzondere accommodaties waar je kunt overnachten. Er valt hier van alles te beleven. Van kleine festivals, tot muziek, theater en buiten het seizoen om retraites.Bijzonder overnachten
Dat het een eigenzinnige camping is blijkt wel uit de logeermogelijkheden. Je kunt je tentje opzetten op een van de velden omringd door groen. Waar? Dat maakt niet uit. Vrijheid, blijheid. Daarnaast zijn er diverse ingerichte bell tenten te huur. Maar het meest bijzondere zijn de accommodaties gebouwd door zelfbouwers, architecten en kunstenaars. Je zal hier geen standaard bouwwerk vinden, maar stuk voor stuk unieke plekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van overnachten in een oude schoolbus of kerk? Ook bijzonder: De Greenhouse met een kas als woonkamer. Als je over het terrein wandelt is het net een openluchtmuseum voor architectuur waar je doorheen kunt dwalen. De accommodaties zijn te huur en de eigenaren bepalen zelf de prijs. Te boeken via de website van de camping.

Buitenbar, mini-festivals, zwemmeer..
Wil je even afkoelen? Dan kun je een duikje nemen in het zwembad of het nabijgelegen zwemmeer. Een hapje eten kun je bij de buitenbar, het hart van de camping. Zoals ze zelf zeggen: “De plek waar gasten elkaar ontmoeten en die aanvoelt als een huiskamer.” Op vrijdag en zaterdag worden er relaxte plaatjes gedraaid en is er vaak een singer songwriter en soms een band op het podium. Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo kun je er geregeld een theaterworkshop volgen, worden er ontbijtconcertjes georganiseerd en kun je creatief aan de slag bij de workshop cigarbox gitaar bouwen. Voor wat ontspanning is er yoga en ieder weekend kun je een holistische massage boeken.

Misschien komt het omdat de camping ‘Het buitenland’ heet, maar dit is toch echt wel een van de meest toffe plekken in Nederland.

Stieltjeskanaal 14, Zandpol
Meer informatie

You Might Also Like...