0
Eten & drinken Friesland Makkum

Fijne plek: Strandbar Thuishaven in Makkum

De leukste plekjes om te eten blijven toch wel strandtenten. Uitkijkend over het water met een glas rosé en een lekkere lunch… dat is ultiem genieten. Gelukkig hoeven we niet ver te rijden hiervoor en kunnen we gewoon in Friesland blijven. In Makkum vind je namelijk een hele fijne: Strandbar Thuishaven.

In maart 2019 openden de zusjes Elke en Evelyn de deuren van deze hippe strandbar. Beiden zijn ze opgegroeid in het vissersdorpje Makkum. Na een tijd in de randstad te hebben gewoond zijn ze toch weer teruggekomen waar hun roots liggen. Beiden zijn ze eerder werkzaam geweest bij het voormalige Badhus de Flevo, hier zijn ze gevallen voor de magische locatie. Iedere avond een andere zonsondergang, de nodige reuring aan de boulevard door zowel jong als oud en vaak overladen met toeristen, ja deze plek moesten ze iets mee! En zo geschiedde…

 
Er heerst een fijne laid-back sfeer bij deze strandbar. Het interieur kenmerkt zich door de natuurlijke kleuren en materialen. Verder is het er lekker licht met veel ramen zodat je een mooi uitzicht hebt op het IJsselmeer. Je kunt hier 7 dagen per week terecht van 10.00 tot 22.00 uur voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Het menu is divers met o.a. lekkere broodjes, salades, burgers, rendang en truffelrisotto.

Enjoy!

De Skilbank 5, Makkum

Meer informatie

You Might Also Like...