0
Stadsgids Sneek

8x favoriete voorstellingen in theater Sneek 2023/2024

Als kind vond ik al niets leuker dan een bezoekje aan het theater. De magie van het podium, de verhalen, de muziek – het heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Nu, jaren later, geniet ik ervan om diezelfde betovering door te geven aan mijn kinderen.

Maar ook als date night met mijn vriend, een gezellig avondje met vriendinnen, of quality time met mijn moeder vind ik naar het theater gaan de ultieme beleving. Zelf ga ik altijd naar het theater in Sneek, de plek waar ik op de middelbare school heb gezeten. Een prachtig theater waar een fijne sfeer hangt. De komende tijd hebben ze hier heel wat leuke voorstellingen op het programma. Ik deel mij 8 favorieten voor de komende tijd.

22 december – Piaf
Héérlijke nummers vind ik dit: ‘Non, je ne regrette rien’ & ‘La Vie En Rose’. Niet zo gek dus dat ik super enthousiast was toen ik hoorde dat de musical PIAF in de theaters kwam. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefd één van Frankrijks grootste artiesten Edith Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat.

Meer informatie >>

30 december – Peppa Pig
Laatst was ik met mijn dochter naar de familievoorstelling Juf Roos. Weken van te voren had ze het er al over. En ook daarna heeft ze nog dagen de liedjes meegezongen. Ik ben fan van familievoorstellingen. Daarom staat deze voorstelling van Peppa Pig ook zeker op de planning. Peppa, haar broertje George en haar vriendjes bereiden zich samen voor op een spannende kampeertocht in het bos. Met klaargemaakte broodtrommeltjes en Papa Big aan het stuur van de bus, zijn Peppa en haar vriendjes dolenthousiast om op pad te gaan. Het wordt een geweldig buitenavontuur, vol zang, dans, spelletjes en varkentjeshumor.

Meer informatie >>

19 januari – Circumstances – Exit
Theater is voor mij mezelf mee laten voeren door de verbeelding van muziek en dans. Ik heb daarom ook veel zin in de voorstelling van de indrukwekkende circus- en dansvoorstelling ‘EXIT’. Vier circusartiesten komen samen in een grote installatie met draaiende muren en zwevende deuren. Het thema draait om het individu versus de groep en de zoektocht naar onafhankelijkheid, terwijl ze elkaar in evenwicht houden en uit balans brengen. Het schijnt een spannende en impressionate voorstelling te zijn die je op het puntje van je stoel laat zitten. Ik ben benieuwd!

Meer informatie >>

25 januari – Het Noord Nederlands Orkest
I loveeee filmmuziek! Als het dan ook nog ten gehore wordt gebracht door het Noord Nederlands Orkest, dan heb je me. Tijdens deze avond brengt het NNO de magie van film tot leven door een schitterend repertoire van filmmuziek en klassieke meesterwerken die schitterden in iconische films. Waar ik me het meest op verheug? Hans Zimmer’s majestueuze “The Crown” thema en Bizet’s “Habanera” van “Trainspotting” en “Up”.

Meer informatie >>

2 februari – Elske deWall
Altijd wanneer ik haar hoor zingen denk ik: Hier moet ik eens naar toe. Ik heb het over de Friese zangeres Elske DeWall. ‘Heb het leven lief’ heb ik geregeld op repeat hier. Elske DeWall staat bekend om haar soulvolle nummers met invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country. Onlangs heeft Elske haar focus verlegd naar Nederlands repertoire, met samenwerkingen met Alain Clark en Edwin Evers. Ik weet zeker dat ze deze avond veel muzikale kippenvel momenten gaat bezorgen.

Meer informatie >>

14 februari – Nirvana – Legendary Albums
Je zou het misschien niet verwachten, maar ik houd ontzettend van Rock muziek. Nirvana hoort ook in het rijtje thuis tussen veel beluisterde artiesten. Op 14 februari komt Legendary Albums Live naar Theater Sneek waarin ze een eerbetoon brengen aan Nirvana’s iconische ‘MTV Unplugged in New York’ uit 1993, een periode waarin de band op het hoogtepunt van hun roem stond. Met de LA-Live band onder leiding van Jan de Witte en regie van Aike Dirkzwager, herleeft deze indringende show, inclusief hits van ‘Nevermind’ en ‘In Utero’.

Meer informatie >>

29 april – Rapunzel
Wist je dat ik vroeger musicalster wilde worden? De magie van dans en toneel vond ik altijd zo fantastisch. Ik ben alle familiemusicals bij langs gegaan. Nu geef ik dit musicalvirus graag over aan mijn kinderen. Daarom staat Rapunzel in mijn must-visit rijtje. Deze musical vertelt het avontuur van prinses Rapunzel, beroemd om haar lange, magische haren, en haar zoektocht naar de gouden schaar. Onderweg ontmoet ze kappersknecht Tobias, die meteen verliefd wordt op haar. Echter, een molenaarszoon heeft ook een oogje op Rapunzel en ontvoert haar, waardoor ze droomt van een redder. Wie zal Rapunzel bevrijden? Extra leuk: Na de show is er een meet & greet met de acteurs.

Meer informatie >>

31 mei – Scapino Ballet
Dit is zo’n voorstelling die ik graag met mijn moeder bezoek: Het Scapino Ballet. Samen gaan we eerst een hapje eten in Sneek en dan genieten van deze dansvoorstelling. Het ultieme moeder-dochter uitje. Voor deze voorstelling Origin haalt artistiek directeur Ed Wubbe twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland. Verwacht invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. Is het al bijna 31 mei?

Meer informatie >>

Ik ben benieuwd, welke van bovenstaande voorstellingen ga jij bezoeken?

You Might Also Like...