0
Eten & drinken Groningen

8x leukste koffietentjes in Groningen

In Groningen geen gebrek aan leuke koffietentjes. Van gezellig huiskamertentjes tot een echt wielercafé. Ik heb de leukste voor je verzameld in deze blog.

1. P.S, Koffie, thee & taart
De naam zegt het al, voor overheerlijke koffie, thee en taart moet je bij P.S. zijn. Kun je niet kiezen tussen al het huisgemaakte lekkers? Probeer dan eens de proeverij of de high tea. Ook staan er fijne lunchgerechten op de menukaart zoals hartige taarten en belegde broodjes.

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 24, Groningen
Meer informatie

2. MASMAS
MASMAS wordt ook wel de huiskamer van Groningen genoemd. Je kunt er plaats nemen aan de lange tafel of achterin op de banken. Het is een fijn koffietentje waar je lekkere sandwiches kunt eten.

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 65, Groningen
Meer informatie

3. Spaak
Je ziet het steeds vaker: een fietsenzaak en koffietent in één. En YES je hebt er nu ook een in Groningen: Spaak. Dit hippe wielercafé is gelegen in de binnenstad van Groningen. Je kunt je hier vergapen aan mooie fietsen + onderdelen maar ook terecht voor een goede kop koffie en lekkere lunch.

Oude Boteringestraat 66, Groningen

Meer informatie

4. Wadapartja
Wadapartja heeft twee vestigingen. Allebei even leuk! Bij beide locaties, vlakbij het station en aan de Westerhaven, voel je je direct thuis door de relaxte huiskamersetting. Ook leuk voor kids doordat er speelgoed aanwezig is. Ze serveren er veelal lokale producten. Zo komen de koffiebonen van Koffiestation Groningen.

Pottebakkersrijge 21, Groningen
Gedempte Zuiderdiep 39-41, Groningen

5. Black & Bloom
Black & Bloom is de allereerste ambachtelijke espressobar in Groningen en ze serveren waanzinnig goede koffie van over de hele wereld. 

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 32, Groningen
Meer informatie

6. FoodMatterz
Zoek je een koffietentje waar de hele beleving klopt? Dan zit je bij Food Matterz op het juiste adres. Eigenaresse Hennie vertelde me dat ze het interieur zelf heeft ontworpen. Wat is dat goed gelukt zeg. Een stoere industriële look, maar toch warm en gezellig. Je hebt fijne hoekjes waar je neer kunt ploffen. Ze serveren er heerlijke EARTH Coffee, een biologische espressomelange van 100% Arabica bonen uit Mexico, Guatemala en Peru.

Oude Ebbingestraat 86, Groningen
Meer informatie

7. Mahalo
Aan een prachtig gelegen plek aan het Noorderplantsoen vind je deze te gekke hotspot! Een lunchroom waar alle gerechten 100% plantaardig (vegan) zijn. In de zomer kun je hier heerlijk buiten zitten.

Verlengde Grachtstraat 1, Groningen
Meer informatie

8. Koffiestation Books & More
Koffiedrinken tussen de boeken, dat doe je bij Koffiestation. Wat een fijne sfeer hangt hier. Met de donkere meubels en muren en de wanden vol met boeken creëren ze een fijne Engelse bibliotheek-achtige sfeer. De mede eigenaar van deze fijne tent heeft een koffiebranderij. Dus dat de koffie goed is, is een ding wat zeker is.

Oude Kijk in Het Jatstraat 21, Groningen

PS Opzoek naar nog meer leuke hotspots in Friesland, Groningen en Drenthe? Volg Liefsuithetnoorden op Instagram

You Might Also Like...