Eten & drinken Groningen

3x restaurant tips in Groningen

Als ik uiteten ga, stap ik vaak in de auto naar Groningen. Hier zitten veel leuke hippe plekjes en iedere keer ontdek ik weer iets nieuws. Ik word geregeld gevraagd naar tips voor lekkere restaurants in Groningen. Hieronder 3 van mijn favorieten. Laat je me weten als je er geweest bent en wat je er van vindt?

1. Pernikkel
Een van mijn favorieten is Pernikkel. Hier kun je lekker en betaalbaar eten in een gezellige setting. Als je binnenstapt zie je meteen de invloeden uit de jaren 60. Tweedehands meubels, verschillende houtsoorten en veel planten. Het menu is klein en wisselt om de week. Wil je betaalbaar en lekker uiteten in een hippe setting dan is Pernikkel ‘the place to be’!

Aweg 2, Groningen
Meer informatie


2. Dokjard
In de Noorderhaven vind je brouw-bistro Dokjard. Deze superfijne hotspot heeft in augustus 2018 zijn deuren geopend. In een oud pakhuis worden eigen bieren gebrouwen en kun je heel fijn eten! Er wordt altijd getracht om de beste bier-spijs combinatie te serveren. Deze plek mag je zeker niet overslaan!

Noorderhaven 63, Groningen
Meer informatie

3. Achterwerk
Een restaurant, bar en speelplaats achter in de gang. Dat is Achterwerk. Het is even zoeken naar het restaurant. Je moet eerst een trap op, een hal door met een pingpongtafel en flipperkasten, pas dan kom je in het restaurant terecht. Maar deze speurtocht is meer dan de moeite waard, want je eet hier de lekkerste gerechten. Veelal met plantaardige ingrediënten bereid. Bij mooi weer is het dakterras open. Als je echt eens iets anders wil en verrast wil worden dan moet je hier naar toe!

Oosterstraat 13A, Groningen
Meer informatie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply