0
Eten & drinken Groningen

10x lunch in Groningen

Groningen is altijd een feestje om naar toe te gaan. Het bruist en er komen steeds meer leuke hotspots bij. Tijd om een lijstje te maken van de 10 leukste lunchtentjes! Op deze plekken kun je fijn lunchen in Groningen:

1. Food Matterz
Zoek je een lunchtentje waar de hele beleving klopt? Dan zit je bij Food Matterz op het juiste adres. Eigenaresse Hennie vertelde me dat ze het interieur zelf heeft ontworpen. Wat is dat goed gelukt zeg. Een stoere industriële look, maar toch warm en gezellig. Je hebt fijne hoekjes waar je neer kunt ploffen. En dan het eten.. want dat is toch wel waar het om draait hier. Goed, verantwoord eten en mooie producten met een bijzonder verhaal. Zo at ik er de dagverse hangop die bij Buurvrouw Durkje vandaan komt. En het leuke is, alle producten die je eet kun je ook kopen.

Meer informatie

2. Pernikkel
Bij Pernikkel kun je ontbijten, lunchen en dineren in een relaxte huiskamersetting. De menukaart wisselt wekelijks en de gerechten zijn zeer betaalbaar (en lekker!). Ook om te borrelen is Pernikkel een gezellige plek.

4. Paais
In een van de leukste straatjes in Groningen vind je dit leuke lunchtentje. Ze hebben een eigen bakkerij. Je eet hier dus de lekkerste (hartige)taarten en broodjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hartige taart linzen curry? Of het broodje Orobianco Buffelmozzarella?

Meer informatie

4. Mahalo
Aan een prachtig gelegen plek aan het Noorderplantsoen vind je deze te gekke hotspot! Een lunchroom waar alle gerechten 100% plantaardig (vegan) zijn. In de zomer kun je hier heerlijk buiten zitten.

Meer informatie

5. De Uurwerker
Van je eerste kop koffie tot je laatste biertje na een lange werkdag, je kunt 7 dagen per week terecht bij de Uurwerker. Bij veel stadjers de favoriete ontmoetingsplek in Groningen. Ik snap wel waarom! De sfeer is er fijn en ze draaien er goede muziek. Het is een leuke plek om lekker neer te ploffen op de banken en te genieten van een lekker burger, tosti, broodje of salade.

6. Spaak
Je ziet het steeds vaker: een fietsenzaak en koffietent in één. En YES je hebt er nu ook een in Groningen: Spaak. Dit hippe wielercafé is gelegen in de binnenstad van Groningen. Je kunt je hier vergapen aan mooie fietsen + onderdelen maar ook terecht voor een goede kop koffie en lekkere lunch.

7. Wadapartja
Wadapartja heeft twee vestigingen. Allebei even leuk! Bij beide locaties, vlakbij het station en aan de Westerhaven, voel je je direct thuis door de relaxte huiskamersetting. Ook leuk voor kids doordat er speelgoed aanwezig is.

Meer informatie

8. Feel Good
Bij Feel Good houden ze van puur en écht eten, uit de natuur. Dus geen chemische toevoegingen in de vorm van E-nummers en geraffineerde suikers. Maar pure, onbewerkte producten, zoals groenten en fruit, noten, peulvruchten, zaden, granen en spelt. Je wordt niet alleen vrolijk van het eten maar ook van het interieur, want dat ziet er gezellig, fris en kleurrijk uit.

Meer informatie

9. Stadsrestaurant het Oude politiebureau
In de Oosterparkwijk in Groningen staat Stadsrestaurant het Oude Politiebureau. In een prachtig karakteristiek pand worden de lekkerste gerechten uit alle windstreken geserveerd. Ook buiten is het goed toeven op het fijne terras.

Meer informatie

10. Sepia
Hier plof je niet zomaar even neer voor een broodje. Hier beleef je een fijne gastronomische ervaring. Gemoedelijk gelegen, op de hoek van de J.C. Kapteynlaan en de Johannes Mulderstraat, net buiten het stadscentrum van Groningen vind je Restaurant Sepia. Bij Sepia kan je terecht voor een lunch waar je de tijd voor wilt nemen. Met mooie en verrassende ingrediënten serveren ze een met het seizoen wisselend 4-gangen verrassingsmenu.

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

You Might Also Like...