0
Friesland Leeuwarden

6x Zomerse tips in Leeuwarden

In de zomer een stad bezoeken heeft toch altijd net iets extra’s. Er zijn gezellige terrasjes die vol zitten, stadsparken waar mensen liggen te loungen, en er zijn verschillende activiteiten op het water. Leeuwarden heeft genoeg te bieden in de zomerse maanden. Hierbij onze tips voor een dagje of weekendje Leeuwarden met mooi weer.

1. SUP Skool Leeuwarden
Yoga + Suppen = een fantastische combinatie. Het kan nu bij de SUP Skool in Leeuwarden. Hoe leuk is dat? Ook voor een tocht door de grachten van Leeuwarden kun je bij de SUP Skool terecht. En wist je dat Leeuwarden een stadsstrand heeft? De perfecte plek voor een ijskoud biertje en het beginpunt van je sup avontuur.

Meer informatie

2. Bajes beach
Roast en Proefverlof hebben hun handen in een geslagen en t/m 6 sept een festival terras geopend bij de Blokhuispoort. Je kunt hier van donderdag t/m zondag met je voetjes in het zand genieten van lekkere hapjes, drankjes en fijne deuntjes.

Meer informatie

3. Prinsentuin
Neem je picknick kleed mee en ga lekker chillen in de Prinsentuin.  Een prachtig park dichtbij de stad en aan het water gelegen. Tip: koop een broodje of salade bij het lunchtentje STEK en plof neer in het park.

4. Bootje varen door de grachten van Leeuwarden
Leeuwarden vanaf de boot verkennen is een top idee. Er zijn verschillende opties om dit te doen:
– Huur met je vrienden of familie een elektrische fluistersloep bij Greenjoy
– Varen onder het genot van de lekkerste hapjes en drankjes kan op de boot van het lunchtentje STEK. Er zijn diverse arrangementen te boeken.
– Wat meer over Leeuwarden te weten komen? Boek dan een boottocht met stadsgids bij canalcuises.frl

5. Stadswandeling
Een leuke manier om de stad te ontdekken is een stadswandeling met gids. Ontdek de verborgen plekken van de stad en leer over de historie. Ook de leukste winkels en mooiste street art komen aan bod tijdens deze tour.

Meer informatie

6. Terrasjes
Een van mijn favoriete dingen om te doen tijdens een stedentrip is eten & drinken. Leeuwarden barst van de leuke terrasjes. Favorieten zijn:
STEK, gelegen aan de Prinsentuin
Proefverlof, fijn terras aan het water
Fellini, terras met uitzicht over het Wilhelminaplein
– Waterterras van ROAST en de Dikke van Dale

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

You Might Also Like...