0
Weekendgids

Weekendgids 14,15 en 16 december

Na een reis van ruim twee maanden naar Bali en Australië zijn we weer terug in Nederland. We hebben het fantastisch gehad, maar ook leuk om de decembermaand in Nederland mee te pakken. Er is namelijk weer genoeg te doen dit weekend. Enjoy!

14 & 15 december Freeze festival in Leeuwarden
Op vrijdag en zaterdag kun je in de Neushoorn genieten van al het muzikaal talent wat Friesland te bieden heeft. Zo’n 40 bands zullen dit weekend optreden. Van indie, hiphop, pop, rock tot smartlap. Nieuw dit jaar is de familiemiddag op zaterdag, het doorlopende nachtprogramma en het gratis Freeze-on-Friday-programma dat een blik werpt op de opkomende talenten in de andere provincies. Bekijk op onderstaande website het gehele programma.

Meer informatie


Fotocredits: Ruben van Vliet

15 & 16 december kerst op Nienoord
Dit hele weekend vindt er een wintermarkt plaats op Landgoed Nienoord. Dat wordt kerstcadeau’s shoppen en glühwein drinken! Daarnaast valt er genoeg anders te beleven. Maak bijvoorbeeld een ritje met de arrenslede of met de stoomtrein door de verlichte bossen van Nienoord, neem een kijkje bij de levende kerststal of ga koekjes versieren!

Meer informatie

15 & 16 december kerstmarkt en paradefestival in Leeuwarden
Dit weekend is het volop kerst in Leeuwarden! De oude binnenstad zal namelijk het decor zijn van korenzang, straattheater en figuratie tijdens de Charles Dickens dagen. Daarnaast vindt de grootste kerstmarkt van het Noorden plaats.

Op de Ooldehoofsterkerhof kun je genieten van Rudolph’s Winter Wonderland, een paradefestival met theater, muziek en figuratie in combinatie met lekker eten en drinken bij diverse foodtrucks.

Meer informatie

14 december Winterfair in Gorredijk
Ik woon in Gorredijk en ook mijn woonplaats laat kerst niet ongezien voorbij gaan! Op vrijdag vindt er namelijk de kerstfair plaats in Charles Dickens sfeer. Kom kijken en proeven bij de vele gezellige kraampjes en foodtrucks. Daarnaast is er een schaatsbaan, kerststal met dieren en een spectaculaire 50 meter hoge skywatch! Allen gratis toegankelijk. Jullie weten waar ik vrijdag te vinden ben…

14 & 15 december pop-up restaurant in Sneek
Na vele jaren te hebben gekookt in verschillende pop-ups in Amsterdam, is het dit weekend de beurt aan Sneek voor kok Rients de Jong. Café Schuim wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgetoverd tot Restaurant Tijdelijk. Op het menu: Denk aan Fries wild, verse Hollandse vis, groenten net uit de klei, desembrood van de specialist… Dat wordt culinair genieten!

Meer informatie

15 december pop-up diner Long Snout Pork in Groningen
Nog een pop-up diner! 15 december vindt voor de laatste keer dit jaar een pop-up diner van Long Snout Pork plaats. De locatie van het pop-up diner is nog geheim. Maar verwacht een mooie tent in een prachtige bosrijke omgeving vlakbij Groningen. Op het menu staat vlees van eigen varkens en groentes uit de omgeving. Do I need to say more?

Meer informatie

15 & 16 december kerst in Heerenveen
Ook in Heerenveen kun je dit weekend volledig in de kerststemming komen. Zaterdag en zondag vindt er een markt plaats. Voor het eerst dit jaar is er een kerstmarktplein ingericht op het Ernst van Harenplein met foodtentjes, een ijsbaan, houtenhuisjes en een kerstpodium.

Meer informatie

16 december wildplukwandeling in Groningen
Altijd al willen weten welke planten je kunt eten? Ga dan mee met de wildplukwandeling in het stadspark en ontdek 20 eetbare soorten planten, bomen en struiken. Bijvoorbeeld veldkers en vogelmuur. Zo kun je in de winter de lekkerste wilde salades maken! Een leuke en leerzame besteding van je zondag!

Meer informatie

You Might Also Like...