0
Weekendgids

Weekendgids 1 t/m 3 december

Baby it’s cold outside… Maar dat hoeft niet te betekenen dat we binnen hoeven te blijven zitten. Een dikke sjaal om en hoppa, de heerlijke kou in! Er staan weer leuke dingen op de planning dit weekend. Ik kan je alvast verklappen dat de gluhwein rijkelijk vloeit bij alle kerstmarkten. Waar ga jij naar toe?

Kerstmarkt Bourtange | 2 december
Op zoek naar die echte kerstsfeer? De Kerstmarkt in Bourtange is waar je moet zijn. Het is gezellig, intiem, en oh zo sfeervol. Denk aan knusse kraampjes en de heerlijke geur van glühwein. Het historische vestingstadje Bourtange verandert elk jaar in een klein kerstparadijs met talloze lichtjes. Op het Marktplein rond de grote kerstboom is volop sfeer en gezelligheid. Bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions, bieden het meest uiteenlopende kerstassortiment. 

Meer informatie

Winterfair bij De Tuinkamer | 3 december
Markeer zondag 3 december in je agenda, want dan organiseert Atelier ‘De Tuinkamer’ haar sfeervolle jaarlijkse winterfair. Een perfecte dag uit voor iedereen die van unieke vondsten en gezelligheid houdt. Met ongeveer 60 sfeervol ingerichte kramen valt er genoeg te ontdekken. Van prachtige kerstdecoraties en warme vachten tot handgemaakte sieraden, zelfgemaakte vazen en feestelijke kerstbloemstukken. Terwijl je rondsnuffelt tussen de kramen, kun je ook genieten van heerlijke lekkernijen bij de foodtrucks.

Meer informatie

Winter Wonder Show bij De Drentse Koe
Deze winter is het een groot feest bij Speel- en Ijsboerderij De Drentse Koe. Geniet elk weekend van ‘De Winter Wonder Show’, vol avonturen met Lisa & Loetje en ‘De pratende sneeuwpop’, waarbij dansen en meezingen gegarandeerd zijn. (Deze show zit inbegrepen in de ticketprijs.)

En er is meer! De Drentse Koe is sowieso een super leuk uitje met de kids met goed en slecht weer. Je vindt er tal van activiteiten: speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, mammoet skelters, en in de speelschuur vind je een grote glijbaan, speelzolder, overdekte speelmanege en glow in the dark voetbal. En dan heb ik nog niet eens de dierenweide genoemd. Kortom, de kids beleven hier eindeloos speelplezier.

Meer informatie

Duurzame markt Frederiksoord
Frederiksoord komt tot leven met een unieke Pop-Up expositie in de voormalige tuinbouwschool. Van 1 tot en met 3 december staat dit historische pand in het teken van kunst en duurzaamheid. Maar liefst 27 kunstenaars uit Drenthe tonen hun werk, waarbij meer dan honderd creaties te bewonderen zijn. Het weekend wordt extra speciaal met ‘De Duurzame Ronde’ op zaterdag 2 december. Hier presenteren 17 lokale ondernemers hun duurzame producten. Dit is je kans om te snuffelen tussen unieke tweedehands kleding, verfrissende ciders, lokale kunst, planten, voedselproducten en brocante items.

Meer informatie

Lichtfestival Drachten
Drachten beleeft dit jaar de eerste editie van het nieuwe festival Licht op Drachten. Een tiendaags lichtkunstfestival in en rond het centrum van Drachten. 

Met een breed scala aan op licht gebaseerde werken, zoals sculpturen, installaties en projecties, zet het festival de verschillende pleinen, gevels en verborgen plekken van Drachten op een nieuwe en betoverende manier in het licht.

Meer informatie

You Might Also Like...