0
Eten & drinken Friesland

10x leuke plekken voor een High Tea in Friesland

Wat is er niet gezelliger dan bij te kletsen met een vriendin, je zus, moeder of collega, onder het genot van veel koppen thee en lekkers? Ik vind een high tea altijd iets heel erg knus hebben. Zeker als het wat kouder wordt buiten. Leuk ook om te combineren met een dagje winkelen of een mooie wandeling. Ik heb de fijnste plekken voor een high tea in Friesland voor je op een rij gezet. Enjoy!

1. Stania State
Eerst een prachtige wandeling maken en daarna genieten van een heerlijke high tea kan bij het statige landgoed Stania State. Je wandelt langs fraaie lanen, speelse waterpartijen, machtige bomen, slingerpaadjes en weilanden. 

Rengersweg 98b, Oentsjerk
Meer informatie

2. KB Food & Drinks
Een picture perfect high tea vind je bij KB Food & Drinks in Dokkum. In dit hippe en kleurrijke restaurant vind je de lekkerste gerechtjes die prachtig gepresenteerd worden. 

Keppelstraat 4, Dokkum
Meer informatie

3. Koperen tuin
De Koperen Tuin is gelegen aan de prinsentuin in Leeuwarden. Er is veel historie aanwezig. Zo heeft het pand, dat een voormalig theehuis is van de Oranjes, veel meegemaakt. Meerdere malen is het pand bijvoorbeeld verwoest en weer opnieuw opgebouwd. Nu kun je in dit voormalige theehuis genieten van een uitgebreide high tea.

Prinsentuin 1, Leeuwarden
Meer informatie

4. Slotplaats
Het eeuwenoude landgoed De Slotplaats Bakkeveen met gerestaureerde slotboerderij is met haar tuinen en groot bos een schitterende locatie voor een high tea. Je kunt er genieten van verse huisgemaakte zoetige en hartige hapjes. Maak voor of na de high tea een prachtige wandeling in de omgeving. 

Foarwurker Wei 1, Bakkeveen
Meer informatie

5. Logement Doosje
Direct aan natuurgebied Lauwersmeer vind je het leuke Logement Doosje. Het is een familiehuis waar je kunt overnachten of kunt genieten van een high tea. Je kunt heerlijk zitten bij de openhaard, aan de kasteel- of leestafel en in de boerderijkeuken. Bij mooi weer romantisch aan het water of op de “geheime” plek.

Ooster Nieuwkruisland 1, Warfstermolen
Meer informatie

6. By-Kees
Een high tea bij dit fijne koffietentje is een erg goed idee. Geniet van versgemaakte hapjes in een gezellige en hippe omgeving. Je ontvangt hartige en zoete gerechtjes, een smoothie en uiteraard lekker veel thee.

Vleesmarkt 10, Heerenveen
Meer informatie

7. STEK
Uiteraard mag STEK in Leeuwarden niet ontbreken op dit lijstje. Dit is namelijk gewoon een hele fijne plek om te zitten. Alles klopt hier, het interieur, de gerechtjes, de locatie (aan de Prinsentuin, uitkijkend over het water). Een gezellige middag gegarandeerd.

Harlingersingel 2, Leeuwarden
Meer informatie

Fotografie: STEK

8. Royaal Belegd
Naast de Waterpoort in Sneek vind je de hippe Eetboutique Royaal Belegd. Het is een creatieve en inspirerende omgeving, met producten die duurzaam, vers en natuurlijk gewoon erg lekker zijn. Verwacht een prachtige opgemaakte high tea met huisgemaakte hartige en zoete gerechten.

Rienck Bockemakade 2, Sneek
Meer informatie

Fotografie: Royaal Belegd

9. Proeflokaal Sneek
Te midden in Sneek vind je in dit 180-jaar oude Kantongerecht ‘Proeflokaal’. Geniet van een wereldse high tea in een interieur geïnspireerd op de Franse jaren ’50 en ’60.

Marktstraat 27, Sneek
Meer informatie

Fotografie: Proeflokaal Sneek

10. Museumcafé Belvédère
Wat een bijzondere plek is dit. Te midden van het museum vind je deze eetgelegenheid. Doordat alles van glas is en je boven het water ‘zweeft’, ben je omringt door de schoonheid van buiten. Geniet van een high tea op deze bijzondere locatie en maak daarna een wandeling door het parkgebied Oranjewoud. 

Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen
Meer informatie

Fotografie Belvedere

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Instagram!

You Might Also Like...