0
Eten & drinken Friesland Leeuwarden

10x Fijne lunch hotspots in Leeuwarden

Wat heeft Leeuwarden toch leuke lunchtentjes. Maar je moet wel even weten waar ze zitten. Ik heb mijn favoriete plekjes om te lunchen in Leeuwarden voor je op een rij gezet!

1. Bagels & Beans
Misschien ken je dit leuke tentje  uit een andere stad. Ik ben blij dat Leeuwarden er ook een heeft: ‘Bagels & Beans’. Zoals de naam al doet vermoeden serveren ze hier de lekkerste belegde bagels. Ik kom hier altijd graag omdat er een fijne sfeer hangt. Goede muziek, fijne mensen en heerlijk eten. De perfecte combi!

Kelders 3, Leeuwarden
Meer informatie

2. STEK 
Dit fijne restaurant is gevestigd in het oude brugwachtershuisje in Leeuwarden. Wanneer je op het terras zit kijk je uit op de Oldehove en de Prinsentuin, een toplocatie dus! Het interieur is hip en fris en kenmerkt zich door de houten accenten en pastelkleuren. Het eten? Vers en biologisch! Ieder gerecht is even lekker. Ik ben fan! Jullie ook?

Harlingersingel 2, Leeuwarden
Meer informatie

3. Bajes streetfood club
Wil je lunchen op een unieke locatie? Dan moet je bij Bajes Streetfood club zijn. Deze leuke plek zit namelijk gevestigd in de bibliotheek van de Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden
Meer informatie

4. Proefverlof
Ook in de oude gevangenis vind je Restaurant Proefverlof, het zusje van café de Bak. Het interieur van restaurant Proefverlof is modern met stoere materialen zoals koper, beton & hout. Ook zijn er nog oude gevangeniselementen zichtbaar. Het restaurant heeft een prachtig terras waarbij je uitkijkt over het water.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden
Meer informatie

5. Lazy Lemon
Met een leuk en fris interieur en gerechten om van te watertanden is Lazy lemon een aanwinst voor Leeuwarden. Hier kun je de hele dag door genieten van een ontbijt, lunch of diner. Ook voor de kids is dit een fijne plek, want er is speelgoed en boven is een speelruimte.

Ruiterskwartier 135a, Leeuwarden
Meer informatie

6. Post Plaza
In een indrukwekkend pand in Leeuwarden vind je Grand café Post Plaza. Alleen het interieur is al een bezoek waard en geeft je direct een WAUW-gevoel als je binnenstapt! Vanuit de open keuken worden de lekkerste gerechten bereid.

Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden
Meer informatie

7. Fellini
La dolce vita bij Fellini! Bezieling, passie, hartstocht en een Italiaans familiegevoel. In Fellini komt alles samen. De ingrediënten van het goede leven spelen de hoofdrol. Een trendy restaurant waar het altijd gezellig druk is. Bij mooi weer is het goed toeven op het grote terras!

Wilhelminaplein 20, Leeuwarden
Meer informatie

8. Roast
Voor wie in hartje centrum Leeuwarden goed wil eten: Roast is the place to be. En nee, je komt hier niet alleen voor de perfecte locatie. Je komt hier ook zeker voor het fijne eten én het interieur. Het interieur is hip, waarbij de grote bomen een eyecatcher zijn. En het eten… dat moet je zelf ervaren. Oke, alvast een tipje van de sluier… Je wilt hier vaker komen.

Nieuwestad 63, Leeuwarden
Meer informatie

9. Zuid4 
Yes, Leeuwarden is een nieuw lunchtentje rijker: Zuid4. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch en op vrijdag kun je er het weekend in luiden met een borrel of diner. Bij mooi weer is de hippe stadstuin geopend. Even je laptop openklappen onder het genot van lekkers? Check! Er zijn fijne flexwerkplekken gecreëerd. 

Zuiderplein 4-6, Leeuwarden
Meer informatie

10. Bowls ’n Rolls
Wil je gezond en lekker lunchen? Dan moet je bij Bowls ’n Rolls zijn. Hier staan de lekkerste poké bowls en wraps op het menu. Je kunt kiezen uit de signature bowls of er zelf een samenstellen. Het is gezellig zitten in dit knusse, hippe tentje.

Groentemarkt 1, Leeuwarden
Meer informatie

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

You Might Also Like...