0
Weekendgids

Weekendgids 1 t/m 3 maart

Bekijk alle tips voor het weekend hier!

2 maart Carnavalsoptocht in Sneek
Op zaterdagmiddag trekt de carnavalsoptocht met ludieke carnavalswagens door het centrum van Drabbelterp, zoals Sneek tijdens de carnavalsperiode wordt genoemd. De jaarlijkse optocht trekt duizenden bezoekers naar het centrum van Sneek.

Meer informatie

3 maart Flower power markt in Drachten
Zondag 3 maart wordt het een en al gezelligheid in de Lawei in Drachten. Dan vindt namelijk de Flower power markt plaats. Een markt, workshops en lezingen op gebied van duurzaamheid. Daarnaast kun je deze dag (h)eerlijk lokaal eten, ruilen, delen & repareren en groen & zelf(voorzienend) aan de slag.

Bekijk het hele programma hier.

3 maart Yann Tiersen in de Oosterpoort in Groningen
Ken je de prachtige muziek van Good bye Lenin! en Amelie? Dit weekend brengt de Franse componist en multi-instrumentalist Yann Tiersen deze prachtige nummers ten gehore in de Oosterpoort. Dat wordt muzikaal genieten!

Meer informatieFilmtip! A star is born
Het wordt dit weekend regenachtig weer. Lekker om dan een biosje te pakken. Afgelopen woensdag ben ik met mijn moeder naar de film ‘A star is born’ geweest. Wat een mooie film! A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga).De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Een dikke aanrader!

Museumtip! Eise Eisinga plantetarium in Franeker
Ontdek het zonnestelsel. Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga. Maar er is meer te zien! De voormalige wolkammerij van Eisinga, astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde. Een leuk en leerzaam museum voor jong en oud.

Meer informatie

You Might Also Like...