0
Friesland Overnachten To do

Hidden gem: Mini-camping Bloemenparadyske

Soms ontdek je van die pareltjes die je eigenlijk liever geheim wilt houden. Bloemenparadyske in Kollum is er zo één. Een camping, theetuin, winkel, bloemen(pluk)tuin in een. Én ze organiseren er ook nog eens leuke maandelijkse streekmarkten. De naam ‘Bloemenparadyske’ doet haar eer aan. Want je waant je hier in een klein stukje paradijs midden in de Fryske Wâlden. Een prachtige streek met genoeg dingen om te doen in de omgeving. Do I need to say more? Jij hebt jouw campingspot voor 2023 gevonden. 

Mini-camping
Bert en Tjerkje zijn de trotse eigenaren van Bloemenparadyske. Hun motto ‘zoek een plekje en heb het leuk’ typeert de relaxte sfeer op de mini-camping. Geen poespas, gewoon genieten. Op de camping vind je 15 prachtige kampeerplaatsen. Je staat met je tent of caravan in het coulisselandschap, bestaande uit elzensingels en houtwallen. Beschut, rustig en ruim, met uitzicht op de bloementuin van Bloemenparadyske. ’s avonds een kampvuur maken en ’s ochtends een heerlijk ontbijtje behoort tot de mogelijkheden.

Liever in een ingerichte caravan slapen? Dat kan! Op de camping bevinden zich twee retro caravans voor 1 of 2 personen waar je zo in kan.

De camping bevindt zich in een natuurlijke omgeving in Noordoost-Friesland. Ga op ontdekkingstocht in de omgeving per fiets. Andere leuke dingen om te doen in de omgeving: 

  • Buitenzwembad ’t Paradyske, op loopafstand van de camping
  • De Kruidhof, hortus van Friesland
  • Veenkloosterbos
  • Pak de boot naar Schiermonnikoog
  • Dagje Leeuwarden of Groningen met de trein (station dichtbij)

Boek jouw campingspot voor 2023 hier >>

ACTIE: Wanneer je nu je campingspot boekt in het Pinksterweekend (van vrijdag 26 mei tot maandag 29 mei) ontvang je tweede Pinksterdag een ontbijt voor 2 personen gratis. Vol = vol.

Bloemen(pluk)tuin
Hoe leuk is het om je eigen bos bloemen te plukken? Dat kan in de gevarieerde bloementuin. Of koop een vers boeket uit de winkel. Ook workshops volgen behoord tot de mogelijkheden.

Theetuin en winkel
Vind jouw unieke en duurzame cadeaus in de winkel. Van interieur en accessoires tot buitenproducten en lekkernijen, voor ieder wat wils. Of plof neer in de theetuin voor een kop koffie/thee, huisgemaakt gebak of high tea.

Streekmarkt
Een keer in de maand worden er streekmarkten georganiseerd. Hier doe je jouw lokale en biologische boodschappen. Van brood, zuivel en groenten tot lekkernijen. Elke markt wordt er een vers hapje bereid waar je ter plekke van kunt smullen of to take away. In 2023 is de markt op 22 april,
27 mei, 24 juni, 22 juli, 26 aug en 23 sept. Zet het alvast in je agenda 🙂

Een hiddem gem in het mooie Friese landschap als je het mij vraagt. Met wie ga jij deze leuke plek binnenkort bezoeken?

Paradyske 3, Kollum
Meer informatie

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply