0
Friesland Leeuwarden Shoppen

8x Leukste winkels in Leeuwarden

Wil je een dagje winkelen in Leeuwarden? Er zijn genoeg leuke winkels te vinden! Van kleine boetiekjes tot grote modezaken. Hierbij mijn tips voor leuke winkels in Leeuwarden.

1. Meet mister Fred
In een verborgen straatje vind je Meet mister Fred. Een family conceptstore met zoveel mooie en duurzame producten. Van houten speelgoed, kleding en leuke accessoires voor in huis.

Vijzelstraat 10, Leeuwarden
Meer informatie

2. NØRD conceptstore
Gevestigd in de Sint Jacobsstraat, een van de leukste straatjes van Leeuwarden, vind je deze prachtige conceptstore. Ze verkopen veel leuke plantjes, niet de standaard die je in het tuincentrum tegenkomt. Daarnaast vind je er servies, speelgoed, verzorgingsproducten en interieur accessoires . De kleine ringetjes zijn mijn favoriet. Extra leuk: ze werken veel samen met zelfstandige ontwerpers en het liefst zo duurzaam mogelijk. Ook voor een goede kop koffie met wat lekkers kun je bij NØRD terecht.

Sint Jacobsstraat 10, Leeuwarden
Meer informatie

3. Klup de dag
Voor de meest hippe winkel van Leeuwarden ga je naar Klup de dag. Wanneer je hier binnenstapt voel je direct een fijne sfeer door de industriële look en de goede muziek. Je vindt hier de tofste merken zoals Carhartt, Another Label, Denham, Selected Femme, Levi’s en Vans. Je kunt hier terecht voor goede basics, denim, sneakers en prints.

Nieuwestad 53, Leeuwarden
Meer informatie

4. Regverdig
Je ziet ze steeds vaker, wat ik een goede zaak vind: Sustainable fashion winkels. Leeuwarden heeft er ook een: REGVERDIG. Hun missie? Bijdragen aan een groenere wereld en een eerlijkere kledingindustrie. Naast tweedehands en vintage kleding, verkopen ze ook een selectie aan van nieuwe producten. Deze zijn allemaal gemaakt met respect voor mens en milieu, dus van biologische of gerecyclede materialen en geproduceerd onder goede omstandigheden.

Over de Kelders 4, Leeuwarden
Meer informatie

5. Johan Hemrica
Wat direct opvalt als je binnenstapt in deze winkel zijn de prachtige kleuren. In het begin van de winkel vind je de mooiste zijdebloemen, vazen, kleden en kussens. Achterin vind je stijlvolle kleding. Zoals ze zelf zeggen; “Een niet voor de hand liggende keuze. Een tikkeltje eigenwijs. Een uitgesproken idee. Dat is het concept van Johan Hemrica. Alles wordt ingekocht en gecombineerd vanuit een visie op kleur en liefde voor schoonheid, stoffen, kleuren en materialen die de zintuigen prikkelen’.

Nieuwestad 51, Leeuwarden
Meer informatie

6. Famke C.
In de Kleine Kerkstraat, aanrader om naar dit leuke straatje te gaan als je een dagje gaat shoppen, vind je de nieuwe lingeriewinkel Famke C. Midden in de coronatijd opende deze winkel haar deuren. Een lastige periode om te starten, maar gelukkig weten veel mensen dit lingerieparadijs al te vinden, ik snap wel waarom. Je vindt hier namelijk de mooiste lingerie en underwear pareltjes. Én je wordt ook nog eens erg fijn geholpen mocht je dit willen.

Kleine Kerkstraat 18, Leeuwarden
Meer informatie

7. House of Taste
Nog zo’n fijne winkel in de Kleine Kerkstraat: House of Taste. In een prachtig pandje vind je deze delicatessenwinkel. Wil je je gasten of jezelf verwennen met de lekkerste producten voor een etentje of borrel? Dan zit je hier aan het juiste adres. Je vindt er de lekkerste borrelplanken, olijfoliën, vleeswaren, kazen, wijnen…. Én overheerlijke broodjes om mee te nemen.

Kleine Kerkstraat 36, Leeuwarden
Meer informatie

8. VANWINI conceptstore
Vanuit een liefde voor wonen en interieur is VANWINI ontstaan. Een winkel waar ingekocht wordt op originaliteit en kwaliteit. Wini: “Massaproduktie is er al veel en spullen met een verhaal zijn zoveel mooier! Liever één mooi produkt met een eerlijke prijs, dan alle wegwerp artikelen.” Veel merken komen uit eigen land, waar met vakmanschap prachtige dingen worden gemaakt. Maar ook Scandinavië is goed vertegenwoordigt. 

Schrans 81, Leeuwarden
Meer informatie

You Might Also Like...