0
Eten & drinken Friesland Harlingen

5x leuke restaurants Harlingen

Harlingen behoort tot de Friese Elfsteden en is de opstapplaats voor de boot naar Vlieland of Terschelling. Maar wist je dat het ook een heel leuk stadje is om doorheen te slenteren? Het heeft hele leuke straatjes, levendige binnenhavens en prachtige pakhuizen. Daarnaast vind je er genoeg leuke restaurants om te lunchen of dineren. Op naar Harlingen dus!

1. Het Brouwdok
Geniet van de lekkerste bieren uitkijkend over het Wad. Het kan bij Het Brouwdok. Wat een unieke plek deze havenbrouwerij. De mannen Johan en Gerard brouwen hier de lekkerste bieren zoals Wadweizen, Captains daughter en de Dokwerker. Op het terras is het erg fijn zitten met uitzicht over de boten en de zee.

Nieuwe Willemskade 8, Harlingen
Meer informatie

2. Eetcafé Nooitgedagt
In een van de prachtige oude pakhuizen vind je eetcafé Nooitgedagt. Alleen het pand waarin het eetcafé zich bevindt is al een bezoekje waard om te bekijken. Het dateert uit 1647 en is nog geheel origineel. Maar stap ook zeker even naar binnen, want de sfeer en het eten is erg goed.

Nooitgedagt bestaat uit twee verdiepingen en een open keuken. Op de benedenverdieping vind je een fijne speelhoek voor de kids. (Yes, rustig eten gegarandeerd ?) De inrichting is erg leuk en speels met houten vloeren, verse bloemen, verschillende tafels en stoelen en frisse kleuren.

Je kunt de hele dag door terecht bij Nooitgedagt, van lunch tot borrel en diner. De keuken is modern Europees. Met simpele maar smaakvolle gerechten. 

Grote Bredeplaats 35, Harlingen
Meer informatie

3. Jonas
Jonas is gelegen naast het Brouwdok. Ook met een fantastisch uitzicht over het wad en de schepen. Het is een nieuw restaurant welke prachtig verbouwd is. Je kunt hier ongedwongen genieten van een kop koffie, lunch of diner. Op de menukaart niet teveel poespas, verwacht gewoon goed eten.

Nieuwe Willemskade 9, Harlingen
Meer informatie

Fotografie: Jonas

4. Levels
Levels is een gezellig grand café voor een gezellige lunch, borrel of diner. Het interieur heeft een vintage en industriële uitstraling. Verwacht verder fijne muziek, goed bier, lekkere cocktails en uiteraard smaakvolle gerechten. Gewoon een fijne plek voor een gezellig avondje uit.

Grote Bredeplaats 24, Harlingen
Meer informatie

5. ’t Havenmantsje
Het restaurant bevindt zich op een bijzondere locatie, namelijk in de haven van Harlingen waar je een fantastisch uitzicht hebt op de zee en de Harlinger scheepvaart. In het monumentale pand met karakteristieke klokkentoren kun je een avond culinair genieten. In het menu gebruiken ze veel lokale producten uit de Waddenzee en van de vruchtbare grond achter de Waddendijk. Je kunt kiezen uit de specials of je laten verrassen door de chef met een 3 gangenmenu + amuses.

Havenplein 1, Harlingen
Meer informatie

Fotografie ’t Havenmantsje

Meer tips ontvangen voor leuke adresjes in het Noorden?
Volg Liefs uit het Noorden op Facebook en Instagram!

You Might Also Like...