0
Drenthe Groningen To do

5x met de bus naar een kindvriendelijke hotspot

Met de bus een uitstapje maken. Als kind vond ik dit fantastisch. Bij mijn kinderen merk ik nu ook dat het een groot succes is. Het ritje in de bus is vaak net zo’n grote attractie als de eindbestemming. Zo hebben ze het er nog steeds over dat we 4 maanden geleden in de bus hebben gezeten 😉

Daarom deze leuke tip: Maak een uitstapje in de zomervakantie met de bus naar een leuke kindvriendelijke hotspot. Succes gegarandeerd! En het leuke is, in Groningen en Drenthe reis je in juli en augustus voor maar 12 euro per dag met z’n allen in de bus. Koop je ticket op Zomerbroezzn.nl.

Ik heb de 5 leukste kindvriendelijke hotspots om te bezoeken met de bus voor je op een rij gezet:

1. Wildlands
Maak een wereldreis in een dag bij dierentuin WILDLANDS in Emmen. Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. Plof aan het einde van de dag in de bus richting huis na alle indrukken. 

2. Dagje Groningen
Met het Zomerbroezz’n ticket kun je ook gebruik maken van de Q-liner van Drachten naar Groningen en andersom. Stap in de bus en geniet van een dagje Groningen! Ga shoppen bij de kinderwinkel Wijsneus. Lunch bij de kindvriendelijke hotspots Wadapartja of Fresh today (inclusief speelhoek). Breng een bezoek aan het Forum waar je op de eerste verdieping de bibliotheek vindt waar van alles te beleven is voor de kids. Je hebt er een Lego bouwhoek, virtuele spelletjes, verkleedkleren en de grootste hit was toch wel het klimnet. Vergeet ook niet de bovenste verdieping mee te pakken voor een waanzinnig uitzicht over Groningen. Een superleuke dag voor zowel ouders als kids.

3. Kabouterland Exloo
In het hart van het Drentse dorpje Exloo, vind je Kabouterland. Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten. Maak een spannende tocht door de trollengrot of loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne. Er valt genoeg te beleven in dit leuke kabouterland. 

1x per uur met buslijn 59 Gieten – Borger – Exloo en met lijn 75 Exloo – Emmen

4. Nienoord
Pak de Q-liner 3 en reis vanuit Groningen in 30 minuten naar dit té leuke familiepark. Hier kun je de hele dag springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens. Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein te maken. In de overdekte speelhal met onder andere een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. En voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee. Dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor de jongste bezoekers.

5. Museumdorp Orvelte
In dit dorp kun je zo een hele dag vertoeven. Wandel langs de prachtige monumentale boerderijen en bekijk ze vanbinnen. De smid is nog regelmatig aan het werk in de smidse. Of ga bij de klompenmaker op bezoek die een blok hout omtovert tot een mooie klomp. In de zuivelfabriek van 1899 zie je hoe biologische kaas gemaakt wordt. Kinderen kunnen spelen met oud-Hollands speelgoed, zoals stelten en springtouwen. Maar ook een bezoek aan Zoo Bizar, een mini-dierentuin met bijzondere dieren, is zeer de moeite waard.

1x per uur met buslijn 22 Assen – Beilen – Zweeloo.

Extra voordelig met de bus

In de maanden juli en augustus reis je met z’n tweeën een hele dag onbeperkt met alle bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe voor maar 12 euro.

  • Geldig voor twee personen
  • Per volwassene 3 kinderen t/m 11 jaar gratis mee

Kijk hier voor de Zomerbroezzn actie >>

You Might Also Like...