0
Friesland To do

3x met de bus naar leuke hotspots

Met de bus een uitstapje maken. Als kind vond ik dit fantastisch. Bij mijn kinderen merk ik nu ook dat het een groot succes is. Het ritje in de bus is vaak net zo’n grote attractie als de eindbestemming. Ik maakte een ritje in de bus met het samenreisticket van Arriva. Je betaalt 19,95 voor het hele gezin. Hiermee kan je de hele dag reizen met de bus en/of trein.

Bestel samenreisticket >>

3 tips om met de bus naar toe te gaan in Friesland en Groningen:

Natuurmuseum Fryslan

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Voor de kids zijn er veel interactieve dingen te beleven zoals de onderwatersafari, diverse spellen en opdrachten. Zelf doen en beleven staan centraal.

AquaZoo
AquaZoo Leeuwarden vind je aan de prachtige Friese wateren. Ga op avontuur tussen de dieren. Leer van de ijsbereninspectie, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari. Naast dieren kijken kun je bij AquaZoo ook klimmen, glijden en spelen.

Planetarium
Je vindt hier het oudst werkende planetarium van de wereld. Maar er is  ook een interactieve expo: Hoe werkt een telescoop, hoe ontstaan zons- en maansverduisteringen, hoeveel weeg je op de maan? Ook is er een leuke speurtocht voor de kids te doen. Even wat eten? Plof neer op het terras van de gezellige Brasserie De Stadstuin.

Wil je ook voordelig met de bus reizen met je gezin? Dat kan met het samenreisticket van Arriva >>

You Might Also Like...