0
Eten & drinken Groningen

5x Cocktails drinken in Groningen

Een avondje cocktails drinken in een leuke bar, I love it! Maar waar moet je zijn in Groningen? Hieronder vind je 5 van mijn favoriete cocktailbars in Groningen.

1. Mr. Smith’s
Bij Mr. Smith’s beleef je een avondje uit in wereldse sferen. Een superhippe cocktailbar/restaurant. Waar vroeger de Enzo zat kun je nu genieten van exotische cocktails, smaakvolle streetfood gerechten en swingende muziek. En dat allemaal in een prachtig werelds interieur. 

Poelestraat 53, Groningen
Meer informatie

Foto: Mr Smith’s

2. The Stockroom
Ik was er bijna voorbij gelopen, want deze te leuke bar zit ‘verstopt’ en is alleen via een geheime deur toegankelijk 😉 Klinkt spannend he? Ik heb het over The Stockroom. Als je binnenstapt waan je je helemaal in de New York jaren 20 sferen. Fijne muziek, te gek interieur. Ze serveren high-end cocktails en wonnen in 2019 de prijs: beste nieuwe cocktailbar. Als dit geen hidden gem is…

Oosterstraat 24-1, Groningen
Meer informatie

Foto: The Stockroom

3. Mr Mofongo
In 2017 werd Mr. Mofongo verkozen tot ‘Beste Cocktailbar van Nederland’. Het geheim? Als vertrekpunt een team van enthousiaste bartenders dat geweldig op elkaar is ingespeeld. Daarbij wordt het merendeel van de dranken gestookt onder eigen dak, in Mofongo’s Distillery één etage hoger. En had ik al genoemd dat er een innovatieve robotarm te vinden is? Zonder moeite tapt deze robot de juiste drank voor je, uit de acht meter hoge likeurenkast achter de bar.

Oude Boteringestraat 26, Groningen
Meer informatie

Foto: Mr Mofongo

4. Cilinder
New kid in town! Oké een beetje gemeen, want deze cocktailbar gaat bíjna open. Maar dit is er zeker een om te onthouden: Cilinder. Deze cocktailbar zit gevestigd onder een dak samen met een paar andere vette horecaconcepten. Ga eerst genieten van een fine dining experience bij Restaurant Achterwerk, daarna cocktails drinken bij cilinder, dansen bij nachtclub OOST of pak een vegan snack bij Snackwerk.

Oosterstraat 13A, Groningen
Meer informatie

5. Bar 1672
De plek waar je heerlijke cocktails, kwalitatief goede wijnen en bieren drinkt. Een hapje er bij eten? Dat kan! Ze hebben een fantastisch shared dining menu.

Gedempte Zuiderdiep 15, Groningen
Meer informatie

Foto: Bar 1672

PS Nóg meer inspiratie voor de leukste hotspots in het Noorden? Volg @liefsuithetnoorden op Instagram.

You Might Also Like...