Inmiddels is het een traditie geworden. Ieder weekend bak ik granola. En de kinderen? Die helpen mee. Zo hebben we direct een leuke activiteit en we kunnen er de hele week mee ontbijten.
Ik vind het een fijn idee dat de kinderen voldoende noten binnen krijgen. Het recept is niet alleen gezond, maar ook nog eens super easy om te maken.
Voorheen gebruikte ik altijd de noten van de supermarkt. Maar sinds kort heb ik noten.nl ontdekt. Een Fries bedrijf uit Winsum waar de noten rauw binnenkomen en daar gebrand worden. Ze worden pas verpakt wanneer er een bestelling is geplaatst en daardoor is het altijd super vers. Ik dacht dat het geen verschil zou uitmaken. Maar dat had ik even verkeerd! De noten die ik hier bestel proeven zoveel verser. ‘Veel duurder zeker dan de supermarkt’ hoor ik je denken. Nee, niet eens! Het verschilt (haast) niks.
Hierbij het recept:
-
- 300 gram havervlokken
- 200 gram gemengde ongezouten noten (pecannoten, walnoten, cashewnoten)
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 2 tl kaneel
- 8 el honing
- 6 el zonnebloemolie
Eerlijk gezegd doe ik dit altijd op gevoel. Meestal de helft havervlokken en de helft noten.
Zo maak je het:
-
- Snij de noten in grove stukken
-
- Doe alles in een kom en meng het door elkaar
-
- Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote ovenschaal
-
- Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
-
- Smullen maar!
Ik combineer het altijd met Griekse yoghurt, rozijnen, blauwe bessen en banaan (of aardbeien).
Benieuwd wat jullie van het recept vinden en of jullie wel eens granola maken!
TIP: Ik koop altijd mijn noten bij noten.nl Ik bestel hier borrelnootjes en chocolaatjes, 100% natuurlijke pindakaas en noten voor mijn granola. Deze vind ik een stuk lekkerder dan in de supermarkt.