0
Drenthe Overnachten

7x leuke campings in Drenthe

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden en prachtige natuurgebieden. De perfecte plek voor een campingtrip. Je vindt in deze provincie misschien wel de leukste campings van Nederland. Ik heb de leukste campings in Drenthe voor je op een rij gezet. Niet de massale grote campings, maar campings met een bijzonder karakter.

1. Het Horstmannsbos
Op een unieke locatie in de bossen nabij natuurgebied het Drouwenerzand vind je camping het Horstmannsbos. Deze camping ligt gelegen op de Hondsrug tussen de plaatsen Gieten en Borger. De kampeerplaatsen bevinden zich o.a. in het bos aan een natuurlijke zandverstuiving. Als je geluk hebt, word je daar zelfs ’s ochtends gewekt door de kudde Drentse heideschapen die rondlopen in het natuurgebied. Op deze camping kun je ook leuke safaritenten en trekkershutten huren. Voor de kids is er een heerlijke speeltuin.

Meer informatie

2. Mariahoeve in Papenvoort
Overnachten in het bos kan bij landgoed Mariahoeve in Papenvoort. Het landgoed bestaat uit maar liefst 20 hectare bosrijk gebied én een pingomeer. Je waant je hier echt even in de wildernis. Een plek voor creatieven en free spirits.

Qua overnachtingsmogelijkheden kun je ervoor kiezen om met je eigen kampeerspullen te komen of huur een slaapverblijf, stargazer of tipitent. 

Er valt hier genoeg te beleven, ga vuurtje stoken, zwemmen, varen, bootje huren, duik de sauna in of huur fietsen om de omgeving te verkennen. In het hoogseizoen kun je een lekker ontbijtje scoren en is er iedere zaterdagavond silent disco. I love!

Meer informatie

3. Landgoed Börkerheide
Via een bospaadje langs statige beukenbomen, eiken en dennen kom je in de wereld van Börkerheide. Zowel oud als jong kan zich hier prima vermaken. Er zijn diverse speeltoestellen, een springkussen en een recreatieruimte.
Je kunt hier terecht met je camper, caravan of tent. Ook verhuren ze leuke boomhutten, safaritenten en een wooncottage. 

Meer informatie

4. De Blauwe Haan
Laat de tablet en telefoon in de auto en geniet van de natuur en rust bij kampeerterrein De Blauwe Haan. Een ideale camping met (jonge) kinderen en rustzoekers. Op diverse kampeervelden zijn speelfaciliteiten aanwezig voor kleine kinderen. Dat betekent lekker loungen voor je tent terwijl de kids zich vermaken. Centraal op de camping ligt een grote speeltuin. Hier kunnen kinderen spelen met zand en water, dammen bouwen en zandtaartjes maken. Ook is er een binnen jungle. Op de camping vind je ruime kampeerplaatsen met of zonder privé sanitair, chalets, dome tenten, trekkershutten, kampeer- en vakantiebungalows en ingerichte tenten.

Meer informatie

5. De Voscheheugte
Omgeven door oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, zeldzame hoogveengebieden en verborgen vennen vind je natuurkampeerterrein De Voscheheugte.
Op het terrein van 20 hectare zijn 30 ruime staplaatsen waar je met je tent, retrocaravan of ander verblijfsvoertuig goed kunt toeven. Ook is er een trekkersveldje. Bij het kampeerterrein vind je een fijn eethuis met buitenbar, boomhut en groot terras. Maar wat de camping extra bijzonder maakt is dat je kunt overnachten in 1 van de 10 bijzondere natuurhutten. Stuk voor stuk unieke designs.

Meer informatie

6. Het Buitenland
In 2017 troffen vijf vrienden (waaronder Floortje Dessing) een overwoekerd kampeerterrein aan in Drenthe. Ze besloten hier iets mee te doen en hun eigen droom te bouwen. Een kleurrijke eigenzinnige camping waar iedereen welkom is. En wat is dit fantastisch gelukt. Op het 9 hectare grootte terrein vind je inmiddels een camping, buitenbar en bijzondere accommodaties waar je kunt overnachten. Er valt hier van alles te beleven. Van kleine festivals, tot muziek, theater en buiten het seizoen om retraites.

7. d’Olde Kamp
d’Olde Kamp is gelegen in het dorpje Ansen, tussen de brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo in Zuidwest Drenthe. Naast een sfeervolle groene camping, beschikken ze over zes unieke plaggenhutten, mét bedsteden, voor een bijzonder en typisch Drents verblijf.

Vanaf het terrein loop of fiets je zo het bos in of de hei op, want tijdens je verblijf heb je als ‘achtertuin’ het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld.

Olde kamp

Ben je opzoek naar een leuke camping in Friesland? Neem dan hier eens een kijkje >>

You Might Also Like...