0
Groningen Overnachten

Unieke glamping: Overnachten op de savanne inclusief wellness

Op nog geen 15 minuten rijden van de stad Groningen vandaan, kom je terecht in een oase van rust bij Savanneboerderij Verbaarum. Wat een unieke locatie is dit. Christa en Remco vertelden mij hun verhaal en het was net of ik in een aflevering van Ik Vertrek was binnengestapt. Beiden waren woonachtig in de stad en hebben het roer volledig omgegooid toen ze in 2019 naar deze prachtige 150 jaar oude, karakteristieke boerderij verhuisden. Inmiddels zijn ze hier hun droom aan het bouwen. Een plek waar duurzaamheid en biodiversiteit hoog in het vaandel staan en waar gasten heerlijk kunnen genieten van de natuur, rust en lekker eten.

Glamping mét wellness
Een klein paradijsje op de savanne. Zo kan je Savanneboerderij Verbaarum wel omschrijven. Op het terrein staan 3 safari-tenten die compleet ingericht zijn inclusief badkamer en keuken. De tenten zijn geschikt van 2 tot 4 personen. De inrichting is cosy en alle spullen zijn met liefde uitgezocht door Christa, bijna allemaal tweedehands. Iedere tent beschikt over opgemaakte bedden, een buitenzitje en hangmat waar je heerlijk kunt relaxen. 

Het uitzicht? Fenomenaal. Je kijkt uit over het Groninger landschap. De safari-tenten zijn gelegen in de jong aangeplante Savannetuin met fruit- en notenbomen en struiken. Tussen de boomstroken worden puur natuur groenten geteeld.

Hot-tub en sauna
Even helemaal tot rust komen? Dat kan op het sauna-pleintje waar je een houtgestookte Finse Kelo-sauna en hot-tub vindt. Ook voor kinderen is dit een heerlijke plek omdat ze lekker kunnen ronddwalen in de natuur en zich kunnen vergapen aan de eenden en kippen op het terrein. Ook aan de innerlijke mens wordt goed gedacht. Zo bakt Christa haar eigen brood waar je ’s ochtends van kunt genieten, uiteraard met verse eitjes en eigengemaakte jam. Je kunt aangeven of je een gevulde koelkast wilt bij aankomst. Als je hier niet tot rust komt….

Rondleiding
Christa en Remco nemen je graag mee om een rondleiding te geven over hun boerderij. Want er valt hier genoeg te zien en te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op hun biodynamische tuinderij De Woldtuin. Hier wordt op een duurzame manier groenten verbouwt door groenten tussen de bomen te telen. Het Savanne systeem geeft ruimte voor veel interactie tussen de aanwezige bomen, struiken en voornamelijk éénjarige groenten. De boomrijen zorgen voor milde micro-klimaatjes wat de groei van de groenten verbetert. Het trekt veel insecten aan waardoor een natuurlijke plaagdierbestrijding mogelijk is.

Of neem een kijkje in hun boerderij, waar ze veel kunnen vertellen over het werken en leven op deze boerderij in vroegere tijden. Liever alles weten over biologisch moestuinieren? Dwaal rond in de moestuin waar Christa heel wat uurtjes doorbrengt om de lekkerste groenten te verbouwen.

Omgeving
Wil je de omgeving verkennen? Doe dat dan per SUP op een van van de vele oude en rustige watertjes in de omgeving. Remco en Christa brengen je met liefde weg naar je gewenste startpunt. Laat een lunch verzorgen en neem deze mee, zodat je onderweg heerlijk kunt picknicken. Liever de stad opzoeken? Binnen 15 minuten sta je in het bruisende hart van Groningen.

Wil je overnachten op een unieke locatie waar je even helemaal tot rust komt? Dan is dit duurzame paradijsje vlakbij Groningen the place to be.

Wolddijk 52, Bedum
Meer informatie

 

You Might Also Like...