0
Eten & drinken Groningen

10x Leukste terrassen in Groningen

Wat fijn dat we weer het terras op mogen! Als het niet kan besef je pas hoe leuk het is om lekker tussen de mensen, in de zon met een ijskoud biertje op het terras te zitten. Maar wat is nu het leukste terras van Groningen? Hierbij onze 10 favorieten!

1. DOT
In het Ebbingekwartier vind je het hippe restaurant DOT. Dit voormalige infoversum is omgetoverd tot culturele ontmoetingsplek. Je kunt hier heerlijk buiten zitten op de picknickbanken die verspreid staan over het terrein. Of neem plaats in een van de beschilderde containers. Leuke bijkomstigheid: het is gelegen naast het stadsstrand van Groningen!

Vrydemalaan 2, Groningen
Meer informatie

2. Zondag
Je kunt wel zeggen dat dit terras gelegen is op de beste locatie van Groningen. Namelijk het Noorderplantsoen!  Zoals ze zelf zeggen: “De enige plek in Groningen waar het elke dag een beetje weekend is.”

Kruissingel 1, Groningen
Meer informatie

3. Stadslab festival terras
Deze zomer helaas geen festivals, maar niet getreurd… Op het suikerunie terrein heeft Stadslab het festival terras geopend! Je kunt hier 7 dagen per week genieten van streetfood, koude dranken een relaxte festivalsfeer.

Suikerlaan 15, Groningen
Meer informatie

4. Uurwerker
Van je eerste kop koffie tot je laatste biertje na een lange werkdag, je kunt 7 dagen per week terecht op het terras van de Uurwerker. Bij veel stadjers de favoriete ontmoetingsplek in Groningen. Ik snap wel waarom. De sfeer is er fijn en ze draaien er goede muziek. Het is een leuke plek om lekker te borrelen onder het genot van een pizza die is gebakken in een houtgestookte pizzaoven.

Uurwerkersplein 1, Groningen
Meer informatie

5. Pop-up terras Het pomphuis
Rond augustus wordt er een nieuw museum café geopend in het Pomphuis in Groningen. Zonde om nu nog niks met de locatie te doen vonden de eigenaren. Daarom is het terras nu al geopend, wat een top idee! Want kijk eens hoe fijn je hier zit aan het water?

Kleine der A 7, Groningen
Meer informatie

6. Stadsrestaurant Het oude politiebureau
Wat houd ik toch van dit soort verborgen pareltjes. Bij toeval ontdekte in Stadsrestaurant het Oude politiebureau. Als je buiten staat valt het gebouw meteen op met de gele kozijnen en de groene deuren. Dit restaurant is gelegen in de Oosterparkwijk en heeft een ruim terras. Ook kidsproof door het huisje met speelgoed dat buiten staat.

Zaagmuldersweg 3, Groningen
Meer informatie

7. Beachclub Kaap Hoorn
Net buiten het centrum van Groningen vind je Beachclub Kaap Hoorn. Uitkijkend over het Hoornsemeer zit je hier geweldig! Plof neer op een van de loungebanken en geniet van een lekkere lunch of diner.

Kaapse Baan 1, Haren
Meer informatie

8. Wadapartja
Wadapartja heeft twee vestigingen, vlakbij het station en bij Westerhaven.  Vooral het terras bij de Westerhaven is erg fijn! Je zit hier onder de groene bomen en aan het water. Eten en drinken hier is een feestje! Ze maken gebruik van veelal lokale producten; biertjes van Baxbier, koffiebonen van Koffiestation Groningen, brood van Groningse bakker Luuk en een aantal groenten van de Eemstuin, een biodynamische kwekerij uit Uithuizermeeden.

Pottebakkersrijge 21, Groningen
Meer informatie

9. Achterwerk
Het is even zoeken naar het dakterras van Achterwerk. Maar echt de moeite waard, beloofd! Je eet hier namelijk fantastische  veganistische gerechten in een ontspannen, informele sfeer.

Oosterstraat 13a, Groningen
Meer informatie

10. De Sigaar
Aan de mooiste gracht van Groningen vind je het terras van Café de Sigaar. Uitkijkend op het water en de oude schepen is het hier heerlijk toeven. Het café heeft de allure & ambiance van een authentiek Brussels Grand Café.

Hoge der A 2, Groningen
Meer informatie

Op de hoogte blijven van de leukste hotspots? Volg ons op Facebook & Instagram!

 

You Might Also Like...