Friesland Kids To do

22x Activiteiten om te doen met kids in Friesland

Het is vakantie! En dat betekent leuke dingen doen met de kids. Friesland heeft genoeg leuke activiteiten te bieden voor kinderen. Van speeltuinen en attractieparken tot zwemmeertjes. Wij zetten 22 tips voor leuke dagjes weg met kinderen voor je op een rij. Enjoy!

Wandelen & spelen

1. Blotevoetenpad Opende
In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje.

Peebos 1a, Opende
Meer informatie

2. Blotevoetenpad Drents-Friese Wold
Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten.

Terwisscha 6a, Appelscha
Meer informatie

3. Speelbos Sparjebird
Kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, 3 verschillende touwbruggen en een echte klimboom! Dat en nog veel meer vind je in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Loop de greppelroute, sleep met takken en bouw een hut. Uitgespeeld? Dan kun je heerlijk lunchen bij De Blokhut midden in de bossen.

Sparjeburd 4, Hemrik
Meer informatie

4. Zwartevoetenpad
Een spannende route langs speelplekken en met meer dan 30 verschillende ondergronden. Wie een smartphone of tablet mee neemt kan onderweg ook nog filmpjes kijken over hoe de natuur en het water aangelegd zijn met grote kranen en bulldozers.

Kleine wielen, Leeuwarden
Meer informatie

5. Speelbos Hossebos
Klimmen, klauteren en springen in, bij en boven het water, het kan allemaal in het Hossebos van Staatsbosbeheer. Dit speelbos is 1 hectare groot en er zijn 6 speelpoelen met water. Iedere speelpoel is weer anders. Voor de wat oudere kinderen is er een junglebrug en een spinnenwebnet; voor de jongere een waterspiraal met zand en een steiger waarop je met schepnetjes kunnen vissen. Voor elk wat wils dus.

Tillewei, Drogeham
Meer informatie

6. ‘t Koepelbos
De kids kunnen zich heerlijk uitleven in ’t Koepelbos. Je vindt er een hertenkamp, een gedeelte met geitjes waar je ze zelfs kunt aaien en diverse speeltoestellen zoals een schommel en een glijbaan. Verder is er een waterpomp waar de kinderen heerlijk kunnen kliederen en een uitkijktoren. Uitgespeeld? Dan kun je lunchen in het naastgelegen restaurant. Of rij een klein stukje naar het pannenkoekenhuis in de buurt.

Stellingenweg 1, Oldeberkoop
Meer informatie 

Speel-/kinderboerderij
Lekker spelen op de boerderij, Frieser kan het niet 😉 Voor kids fantastisch om dieren te bekijken en daarna zich uit te leven in de speeltuin.

7. Speelboerderij Bart
Boer Bart is niet alleen een leuke speelplek voor kids, maar ook voor volwassene. De kinderen kunnen veilig op avontuur binnen de hekken zodat jij ontspannen kunt genieten van een bakje koffie of lunch. I like! Er is van alles te beleven op de boerderij. Zo is er een waterpomp, een tramploline en zijn er overal trekkers waar de kids lekker op rond kunnen racen. Je kunt het veld in om eieren te rapen of mee helpen de koeien van het weiland te halen.

Schoterweg 26, Rotstergaast
Meer informatie

8. De Naturij
Met 70.000m2 speelplezier is er voor iedereen wel wat te beleven bij de Naturij. Lekker klimmen en klauteren in de indoor speelhal. Of buiten spelen in de mega speeltuin. Wil jij de geitjes knuffelen of voeren? Of lekker racen in de verkeerstuin? Of ga je liever op expeditie in de natuur? Bij De Naturij kan het allemaal.

Oude slingeweg 4, Drachten
Meer informatie

9. Boere-iis
Bij Boere-iis verkopen ze niet alleen heerlijke boeren ijs, de kids kunnen zich hier ook lekker uitleven. Er is een grote speeltuin met o.a. diverse klimtoestellen, speeltracktoren en een ‘springbulte’. Daarnaast mag je een kijkje nemen bij de koeien in de stallen. Terwijl de kids spelen kun jij genieten op het terras van een ijsje of andere Friese versnaperingen.

Jinshuzen 2, Akkrum
Meer informatie

Speel-/attractieparken
Een beetje adrenaline vinden kinderen altijd leuk! Bij onderstaande parken kunnen kids zich heerlijk uitleven en hun grenzen opzoeken.

10. Doolhofpark de Dwaler
Lekker dwalen door een doolhof. Kids vinden het fantastisch. Doolhofpark de Dwaler omvat drie verschillende doolhoven, waar je heerlijk doorheen kan rennen en het een hele klus is om de uitgang te vinden. Tevens is er een traditionele speeltuin, waarbij kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen (schommels, wippen, kabelbaan, familieschommel, etc.) te laten bewegen. Ook kun je goud komen zoeken in de goudstroom. Na het spelen kun je genieten van een lunch bij het Bospaviljoen.

Mjûmster Wei 16c, Bakkeveen
Meer informatie

11. Verkeers- en attractiepark Duinenzathe
In Duinenzathe kunnen jonge en wat grotere kids zich helemaal uitleven. Er is een overdekte apenkooi, er zijn achtbanen, reuzeglijbanen en een spookhuis. Daarnaast hebben ze een verkeerspark. Een trapcircuit met alles erop en eraan, zoals verkeersborden, een rotonde en een tankstation.

Noorder Es 1, Appelscha
Meer informatie

12. Sanjessafari
Bij Sanjessarari, voorheen Sanjesfertier, kun je zo een hele dag doorbrengen. Er is een dierentuin met vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes en neusberen. Binnen is een indoor speelparadijs met o.a. de grootste apenkooi van Friesland. Er is een Piratenschip, springkussens en een draaimolen. Buiten is er een speelpark met traphelikopters, een klimtoren, tokkelbaan en een springkussen.

De Sânjes 4, Feanwâlden
Meer informatie 

13. AquaZoo
AquaZoo Leeuwarden vind je aan de prachtige Friese wateren. Ga op avontuur tussen de dieren. Leer van de ijsbereninspectie, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari. Naast dieren kijken kun je bij AquaZoo ook klimmen, glijden en spelen.

De Groene Ster 2, Leeuwarden
Meer informatie

14. Sybrandy’s speelpark
Wie in Friesland woont heeft vast wel eens van het Sybrandy vogeltjespark gehoord. Na even gesloten te zijn geweest hebben ze dit jaar opnieuw hun deuren geopend alleen dan 4 km verderop. Kids van 3 tot 13 jaar kunnen hier hun hart ophalen bij de 40 attracties en speeltoestellen.

Liemerige Wei 4, Oudemirdum
Meer informatie

15. Kameleondorp
Een leuk maar vooral avontuurlijk dagje uit vol verhalen beleef je in Lenten, het levensgroot  nagebouwde dorp van Hielke en Sietse. Stap aan boord aan de praam, geduwd door Nederlands bekendste boot, de Kameleon! Laat je meenemen in de verhalenwereld van Hielke en Sietse. Een burger van Lenten verteld verhalen over de omgeving en neemt je mee langs meerdere filmscenes. Of leef je helemaal uit op het avontureneiland, ga over de spannende paden door de bomen, over het water en door de moerassen.

Koailàn 2, Terherne
Meer informatie

Restaurants
Eten & spelen, de perfecte combinatie. Bij deze restaurants vermaken de kids zich uitstekend zodat jij ook lekker kunt genieten van bijvoorbeeld een wijntje 😉

16. Om de Dobben in Burgum
Om de Dobben is een gezellige brasserie waar je een kop koffie kunt drinken of terecht kunt voor een lekkere lunch. Naast het terras zit een speelweide met duurzame speeltoestellen en een klein dierenverblijf waar kinderen de dieren kunnen aaien. De ideale plek om na een wandeling of fietstocht in het nabij gelegen natuurgebied neer te ploffen of gewoon een middag met de kids te vertoeven!

Langelaan 10, Burgum
Meer informatie

17. De kruidhof in Buitenpost
De kruidhof is de hortus van Friesland. Vooral bij mooi weer is het hier een walhalla voor jou en je kids. Voor de kinderen is er een trollenpad en het ontdekkingspad waar genoeg te beleven valt. Daarnaast zijn er twéé speeltuinen met een klimtoren, een kabelbaan, en watertoestellen in een vijver. Uiteraard zijn er ook prachtige thematuinen waar je doorheen kunt dwalen. Voor een lekkere lunch kun je terecht in het tuincafé. Laat het zonnetje maar komen!

Schoolstraat 29b, Buitenpost
Meer informatie

18. Pannenkoekboerderij de Koppenjan
Pannenkoeken eten met kids is altijd een goed idee. Bij de Koppenjan zit je aan het juiste adres. Ze hebben hier een speelhoek en buiten heb je op het terras uitzicht op de speeltuin.

Schoterlandseweg 20, Jubbega
Meer informatie

19. Meer van Lenten
Met uitzicht op het meer en de weilanden kun je hier fantastisch zitten op het terras. Naast het terras is een er een grote zandbak waar de kids zich heerlijk kunnen vermaken. Er zijn allerlei speeltoestellen aanwezig.

Ûtbuorren 50, Terherne
Meer informatie

Zwemmen
Fijn om even af te koelen als het mooi weer is. Lekker kliederen in het water en zandkastelen bouwen. Leuker voor de kids wordt het niet.

20. Strand Makkum
Het Makkumerstrand aan het Ijsselmeer is een fijne plek voor een dagje weg. Er zijn speeltoestellen aanwezig en strandtentjes voor een lekkere versnapering.

21. Strandheem
Luieren op een prachtig zandstrand of samen met de kinderen een zandkasteel bouwen en daarna lekker spelen in een van de vele speeltoestellen of een frisse duik nemen in het water? Het kan bij Strandheem. Er is een zandstrand of je kunt neerploffen op het zachte gras van de ligweiden. Er is een eetcafé en snackbar aanwezig.

Parkweg 5, Opende
Meer informatie

22. Swimfun
Een dag vol waterpret beleef je bij subtropisch zwembad Swimfun. Er is een wildwaterbaan met buitenzwembad, een tubeslide en een glijbaan waar je met een band vanaf kunt. Daarnaast is er een peuterbad en bubbelbad. Dus voor ieder wat wils!

Sewei 3, Joure
Meer informatie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply