Eten & drinken Friesland

10x lunch Friesland

Lang buiten de deur lunchen is voor mij pure ontspanning. Goede koffie erbij is een must! Er komen steeds meer leuke, nieuwe hotspots bij in Friesland. Hieronder 10 lunchplekken die je zeker een keer moet bezoeken.

1. BY-KEES in Heerenveen

Mijn favoriete plek waar ik vaak te vinden ben. Of om te lunchen met een vriendin of om even mijn e-mail weg te werken onder het genot van een goede kop koffie. Want die hebben ze hier! Qua eten is het moeilijk kiezen bij BY-KEES want de lunchkaart is om te watertanden. Dat in combinatie met een interieur om jaloers van te worden maakt BY-KEES een must-visit!

Meer informatie

  
Fotocredits: BY-KEES

2. Royaal belegd in Sneek

Tegenover de Waterpoort zit Royaal Belegd. Een fijne lunchplek met (h)eerlijke, verse en huisgemaakte producten. Met veel hout in het interieur (I LIKE!) is het gezellig en warm binnen. Liever even snel wat meenemen? Dat kan want take-away is ook mogelijk, yes!

Meer informatie

  
Fotocredits: Royaal Belegd

3. Picknickers in Terherne

Een verborgen pareltje deze nieuwe hippe foodbar met uitzicht over het Sneekermeer! Niet alleen de locatie is top, ook het eten is heerlijk. Van verse broodjes tot salades en verschillende soepen. Bij mooi weer is het terras open, vakantiegevoel gegarandeerd!

Meer informatie

  
Fotocredits: Picknickers

4. Stek in Leeuwarden

Een nieuwe spot in Leeuwarden gevestigd in het oude brugwachtershuisje. Het interieur is super knus en kenmerkt zich door parel kleuren. De menukaart is een feestje; van broodjes, tot bowls, wraps, soepen en salades. Wat willen we nog meer?

Meer informatie

      
Fotocredits: Stek     

5. Laura en de chef in Leeuwarden

Een superfijne plek in het centrum van Leeuwarden. Hier kun je terecht voor puur en lokaal eten in een hippe omgeving. Het interieur heeft een vintage look en doet aan als een huiskamer. Dus mocht je een bezoekje brengen aan Leeuwarden mag je deze plek zeker niet overslaan!

Meer informatie

6. De Koken in Akkrum

Deze plek moet je echt kennen want zit verborgen in de haven van Akkrum. Bij mooi weer is het goed toeven op het terras aan het water. Maar ook bij slecht weer is een bezoekje zeker de moeite waard! Als je aankomt voel je je namelijk meteen thuis is deze gezellige huiskamersfeer. Het eten is zoveel mogelijk gemaakt van biologische en fairtrade producten. Go go go!

Meer informatie


Fotocredits: De Koken

7. Zee van tijd op Ameland

Je moet hier even een boottripje voor maken. Maar mocht je op Ameland zijn dan is dit leuke lunchplekje zeker de moeite waard! Het ontbijt is een aanrader; afgebakken broodjes, yoghurt, musli, jus d’orange, koffie, eitje.. een goede bodem om daarna dit leuke eiland te verkennen per fiets.

Meer informatie


Fotocredits: Zee van tijd 

8. KB Food & Drinks in Dokkum

Bij binnenkomst voel je je hier meteen thuis. Het interieur is stoer en vintage en ieder hoekje is met smaak ingericht. Het restaurant heeft een heerlijke stadstuin met terrasverwarmers waardoor je hier het hele jaar door terecht kunt. Het vlees wordt bereid op de Big Green Egg. Smullen maar!

Meer informatie


Fotocredits: BK

9. BUUR in Sneek

Aan de waterkant in Sneek is deze hippe koffie-, borrel- en streetfoodbar gevestigd. Op het menu staat o.a. hotdog, flatbread, spareribs en tosti’s. In de zomer kun je hier genieten op het gezellige terras.

Meer informatie

10. Café de Bak in Leeuwarden
Breng je een bezoek aan Leeuwarden, breng dat ook zeker een bezoek aan de Blokhuispoort. Deze oude gevangenis is 2014 omgetoverd tot culturele broedplaats. In de bibliotheek zit Café de Bak gevestigd, waar je in een leuke setting kunt lunchen.

Meer informatie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply